Green Digital Innovation HUB – singurul hub 100% digital din regiunea București-Ilfov

Foto: Siemens

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) s-a înscris în Procedura națională de selecție pentru Rețeaua EDIH, derulată de ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea României) și este singurul hub de inovare digitală din regiunea București-Ilfov, care funcționează exclusiv digital, cu un concept ce-i va permite să devină cel mai important Centru de Excelență în Digitalizare și Inovare din regiune.

Digital HUB-ul s-a constituit pentru a sprijini alinierea regiunii București-Ilfov la standardele europene de digitalizare, inovare și cercetare-dezvoltare, prin tehnologii verzi de ultimă generație. Green eDIH vine în întâmpinarea entităților regionale și naționale – asociațiilor, clusterelor, structurilor patronale, mediului academic, institutelor de cercetare și statistică, IMM-urilor și companiilor mari, autorităților locale și centrale, și a oricărei entități ce poate aduce plus-valoare dezvoltării alerte și eficiente ulterioare – și le facilitează accesul la resursele necesare pentru a implementa cu succes transformarea digitală prin inovare și transfer de cunoștințe avansate.

Noii membri din regiunea București-Ilfov se pot înscrie online, pe site-ul oficial. “Transformarea digitală înseamnă o mai mare concentrare asupra oamenilor și va trebui să pună în practică și să adauge valoare conceptelor <e>, de la eCitizen la eGovernment, pentru a crea un ecosistem al colaborării eficiente om-tehnologie. În contextul rețelelor interconectate ale viitorului digital, indispensabilele supra-specializării vor putea fi obținute doar prin dezvoltarea accelerată a competențelor digitale”, declară Gabriel Munteanu, președinte Green Technology Cluster, Green eDIHGovernor.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Testează înainte de a investi” este una dintre provocările pe care le întâmpină piața atunci când dorește să investească în inovație, iar GeDIH oferă soluția ideală prin colaborarea pentru construirea de prototipuri care să fie testate în ecosistemul de parteneri creat.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Structura de membri Green eDIH:

M1. Membri Tehnologici

Membrii Green Technology Cluster sunt implicit GreenTech Members și sunt reprezentanți exclusiv de companii IT private, care au know-how-ul și resursele de a genera, implementa și dezvolta sustenabil orice proiect complex legat de ultima tehnologie în domeniu, de la faza de testare și până la implementarea globală.

M2. Membri Asociați

Sunt reprezentați de asociații, clustere, structuri patronale, instituții de tip universitate, institut de cercetare și/ sau statistică, companii private (IMM-uri sau companii mari) și orice entitate ce poate aduce plus-valoare dezvoltării alerte și eficiente ulterioare.

M3. Membri Beneficiari

Sunt autorități publice centrale și locale, dar și orice instituție publică sau privată ce nu se poate implica activ ca membru asociat, însă poate deveni beneficiarul inovației si serviciilor de consultanță, audit, dezvoltare, implementare și inovare verde realizate de ceilalți membrii activi ai GeDIH. Astfel, pot deveni o verigă importantă în ecosistemul digital ca membru ce beneficiază de toate avantajele și rezultatele cercetării realizate la GeDIH, facilitând diseminarea în comunități locale, ca parte a studiilor de piață sau implementând în comunitățile sociale pe care le reprezintă.

M4. Parteneri (GreenPartners)

Sunt entități Internaționale care pot aduce aportul direct și pot susține eficient strategia de dezvoltare a digitalizării în România, din poziția de partener global de tehnologie, dispuși să susțină transferul de know-how și diferite programe deja dezvoltate la nivel global, ca parte a strategiei comunitare. Astfel, vor putea ajuta la dezvoltarea viitorului Centru de Excelență în Digitalizare, Inovare și cercetare-dezvoltare.

Pentru a susține și a accelera inovația prin intermediul tehnologiilor digitale verzi, Green eDIH a creat din start cinci programe digitale ce vor integra și extinde funcțiile  principale ale unui EDIH: GreenTech Academy, GreenTechNetwork, GreenTech Starter, GreenTechPolicy și GreenTechProjects.

Centrele europene de inovare digitală (European Digital InnovationHubs – EDIH) oferă acces la expertiză tehnică și experimentare, astfel încât cei interesați să poată “testa înainte de a investi”. Oferă servicii de inovare, consultanță pentru finanțare, formare și dezvoltarea competențelor necesare, pentru o transformare digitală de succes.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share