GST Automotive Safety RO: Angajator “global”

Conducerea companiei Global Safety Textiles (GST) Automotive Safety RO se pregătește ca, la sfârșitul acestui an, să-și bată propriul record în ceea ce privește numărul de angajați.

La finalul lui 2013, conducerea companiei estimează că va avea 960 de angajați, pentru producția de airbag-uri, mai mult cu 176 decât numărul mediu de personal din 2012. Anul acesta, va începe producția de țesătură pentru airbag-uri, la punctul de lucru din Albești. Conducerea companiei estimează că în această activitate vor fi implicați în jur de 100 de salariați, la finele anului. “Atunci când facem angajări, ne dorim să avem de-a face cu oameni integri, responsabili, stabili, dispuși să se perfecţioneze continuu, sociabili și rezistenţi la stres. Pentru a-i găsi, apelăm în special la anunţuri în presa locală, folosim mediul online și colaborăm cu companii de recrutare”, precizează Mariana Ene, HR Manager în cadrul GST Automotive Safety RO.

În opinia directorului general, Geanina Ilyeș, sunt suficiente motive pentru care compania din Sighișoara poate fi considerată un angajator atractiv. În primul rând, domeniul de activitate – industria automotive este în continuă dezvoltare şi presupune standarde de calitate ridicate. Angajații companiei beneficiază de perfecţionare continuă, cu formatori din Grupul GST, și se pot specializa în cadrul filialelor acestuia. Nu în ultimul rând, sistemul de promovare internă este unul flexibil și le dă oamenilor care își fac treaba bine șansa să “urce” în cadrul companiei. Angajații GST beneficiază de asigurare de sănătate şi pentru accidente, în afara programului de lucru, primesc al 13-lea salariu, în funcție de respectarea disciplinei la locul de muncă şi a cerinţelor de calitate – pentru personalul direct productiv -, iar salariaţii care depăşesc indicatorii de productivitate şi de calitate sunt răsplătiți cu tichete cadou.

Angajatul ideal

Geanina Ilyeș își dorește ca pretendenții la un loc de muncă în cadrul GST să aibă integritate şi o viziune clară şi corectă asupra activităţilor pe care le vor desfăşura. În plus, trebuie să fie responsabili, capabili să înţeleagă ce presupune activitatea desfăşurată și să poată lua decizii corecte, pe cont propriu. “Stabilitatea la locurile de muncă anterioare, dar şi disponibilitatea pentru schimbarea locului de muncă şi a activităţilor desfăşurate, apar pe lista atuurilor, la fel ca și capacitatea de a învăța lucruri noi, de a se specializa şi perfecţiona permanent. Angajatul ideal trebuie să fie disponibil pentru relocare în ţară şi în străinătate, să fie capabil să gestioneze situaţiile de criză și să găsească rapid soluţia optimă pentru depăşirea acestora. Nu în ultimul rând, trebuie să fie sociabil şi orientat către lucrul în echipă, sincer și rezistent la stres”, explică Mariana Ene.

HR Manager-ul GST Automotive Safety RO a constatat că indisponibilitatea multor angajați pentru schimbarea locului de muncă și pentru a învăţa lucruri noi este una dintre principalele probleme de care se lovesc angajatorii din industria automotive. În plus, sunt prea puțini angajați care-și asumă responsabilitatea. O altă “bilă neagră” este instabilitatea la locul de muncă, un aspect caracteristic personalului fără calificare și determinat, în principal, de contractele sezoniere în Germania, în agricultură şi construcţii.

Evoluţia producţiei de airbag-uri şi a numărului de personal, la GST Automotive Safety RO, în perioada 2001-2012:

“Umbrelă” coreeană

În noiembrie 2011, Global Safety Textiles a fost achiziționată de Hyosung. Astfel, grupul sud-coreean, fondat în 1956, și-a extins afacerile în Europa și Africa, prin adăugarea de filiale în opt ţări: Germania, Polonia, Cehia, România, China, Africa de Sud, SUA şi Mexic. Ele s-au alăturat fabricilor din SUA, Asia (China, Vietnam) şi Europa. Hyosung dispune de o rețea globală formată din 62 de birouri, dintre care jumătate sunt reprezentate de unități de producție, şi operează în diferite domenii, inclusiv industria chimică, de maşini industriale, IT, comerţ şi construcţii. GST Automotive Sighișoara a înregistrat, în 2012, o cifră de afaceri de peste 31 de milioane de lei. În decembrie 2012, a început construcția țesătoriei pentru țesătura de airbag-uri din Albești, primul pas al investițiilor Hyosung în România, în special în industria automotive.

articol apărut în sb.business – ediția de primăvară 2013

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share