Guvernul a decis permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare pentru ambulanțieri

Premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România au convenit să fie permanentizate cele 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă, alocate în perioada stării de alertă institute ca urmare a pandemiei.

“Una dintre soluţiile asupra căreia s-a convenit se referă la permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă, măsură ce va contribui la atragerea de personal medical. Premierul a subliniat că vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada stării de alertă şi se caută o soluţie legislativă pentru menţinerea, pe perioadă nedeterminată, în sistemul de ambulanţă a personalului medical angajat pe aceste posturi”, se arată în mesajul Executivului.

Cele două părți au convenit că este necesară “clarificarea” legislaţiei cu privire la acordarea stimulentului luna de risc, în valoare de 2.500 de lei, personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, astfel încât de acest drept să beneficieze şi medicii şi asistenţii medicali de la Ambulanţă. Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicaliştilor au discutat și despre necesitatea achiziţiei de noi ambulanţe şi despre asigurarea unui nivel “corect” de salarizare pentru asistenţii medicali din sistem.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

La consultările de la Palatul Victoria au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Ploiești: Adient Trim se alătură inițiativei "Săptămâna europeană a meseriilor", organizată de Comisia Europeană

Articolul următor

Cât de mult va fi îngrădită libera circulație a persoanelor între UE și Marea Britanie după 1 ianuarie 2021

Articole din aceeași categorie
Total
57
Share
Close