Guvernul a lansat programul de internship plătit pentru 2019: 200 de locuri în 55 de ministere

Studenții și absolvenții de studii superioare pot să aplice, de astăzi, pentru cele 200 de locuri disponibile în guvern, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, la cea de-a șaptea ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Înscrierile se fac online, între 10 aprilie și 19 mai, iar condițiile de participare și formularul de înscriere sunt disponibile aici. Anul acesta, sunt alocate 200 de locuri la 55 de ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale.

Timp de două luni, pe parcursul a opt ore/zi, tinerii vor putea să învețe modul de funcționare și organizare a administrației publice, de la funcționari publici cu experiență. Cei 200 de stagiari vor participa la vizite de informare-documentare la sediile instituțiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ ce participă activ la actul de guvernare și reprezentanțe ale ambasadelor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Până acum, fiecare participant la programul de internship primea o bursă de 1.000 lei. Din acest an, internii vor beneficia de o indemnizație lunară de 2.080 de lei brut. În plus, perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în muncă. La finalul perioadei de internship, stagiarii vor primi un certificat din partea Guvernului şi o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de desfăşurare a Programului de Internship:

  • 10 aprilie-19 mai: depunerea candidaturilor;
  • 20-21 mai: evaluarea dosarelor;
  • 23 mai: publicarea rezultatelor;
  • 23 mai-3 iunie: evaluarea aplicațiilor;
  • 4 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 10 iunie-24 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea programului de internship;

13 septembrie: închiderea programului.

Articolul anterior

Continental înființează o echipă de pompieri la Timișoara

Articolul următor

Zitec a dezvoltat pro bono noul site al asociației MagiCAMP

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share