Guvernul ungar anti-imigranți caută străini care să ocupe locurile de muncă

Renumit pentru atitudinea sa ostilă faţă de imigranţi, Guvernul de la Budapesta relaxează normele privitoare la muncitorii străini, în încercarea de a accelera revenirea economică din pandemie.

Budapesta le va permite companiilor să recruteze mână de lucru calificată din ţările non-UE prin agenţiile de plasament, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Peter Szijjarto. Măsura este destinată să ajute la atingerea ţintei de creştere economică de 5,5 la sută, stabilită pentru acest an, a adăugat Szijjarto.

La fel ca şi alte state din Europa Centrală şi de Est, Ungaria se confruntă cu o criză de mână de lucru ce îi limitează activitatea economică. Însă guvernul de la Budapesta a fost reticent la ideea de a-şi deschide graniţele în faţa străinilor pe fondul politicilor anti-imigranţi ale premierului Viktor Orban, care au declanşat în mod frecvent dispute cu Uniunea Europeană, notează Agepres.

Îngrijorările la adresa creşterii economice sunt motivul pentru care Orban şi-a schimbat punctul de vedere, în condiţiile în care a promis familiilor reduceri de taxe de până la două miliarde de dolari, înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor, în cazul în care creşterea economică reală va depăşi obiectivul fixat de guvernul său în 2021.

Ungaria va oferi și împrumuturi subvenţionate de stat pentru companiile locale care vor să preia companii rivale din străinătate, şi pentru finanţarea proiectelor cu un accent pe sustenabilitatea mediului.

Articolul anterior

Manuela Gogu este noul Creative Director Golin

Articolul următor

Schaeffler România susține dezvoltarea profesională în domenii tehnice cu programe de masterat

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share