Schaeffler România susține dezvoltarea profesională în domenii tehnice cu programe de masterat

Absolvenții de licență, care doresc să-și continue studiile printr-un program de masterat în domenii tehnice, se pot înscrie la unul dintre cele trei programe susținute de compania Schaeffler România, în noul an universitar.

Cele trei programe de masterat, desfășurate în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov, sunt adresate absolvenților de facultăți tehnice și le oferă oportunitatea de specializare, cu accent pe aplicabilitatea cunoștințelor.

“Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”

Este cel mai nou program de masterat susținut de companie. Demarat în 2018, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Mecanică, este un program unic la Universitatea Transilvania, datorită dublei specializări – în producție și în cercetare-dezvoltare.

Avantaje: zece taxe de școlarizare acoperite de companie, în plus față de cele 14 locuri de la buget; îmbinarea pasiunii pentru autovehicule rutiere cu ingineria tehnologică, ce oferă oportunități crescute de angajare; practică asigurată gratuit în companie, în cei doi ani de studiu; compania oferă sesiune de mentorat și cursuri de perfecționare susținute de top management-ul din Grupul Schaeffler.

Ocupații de viitor după absolvire: inginer tehnolog, inginer pregătirea fabricației, inginer planificarea producției, management în producție, inginer proiectant, inginer calcul tehnic (simulare FEA, CFD, multibody), sau inginer testare.

“Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”

Este un program de masterat cu predare în limba engleză, ce a debutat în 2013, la Facultatea de Inginerie Mecanică, din dorința de a le oferi tinerilor absolvenți o specializare orientată spre practică și corelată cu exigențele pieței muncii. Este singurul program susținut de companie, care oferă acces către partea de cercetare, dezvoltă competențele necesare în partea de validare produs, utilizând metode numerice.

Dezvoltare profesională: cu ajutorul experților Schaeffler, masteranzii au acces la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS; cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat pot face acest lucru, deoarece Schaeffler oferă teme de actualitate și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.

“Ingineria proceselor de fabricație avansate”

Schaeffler susține tinerii care se înscriu la acest program prin oferirea a zece burse private de studiu celor mai buni dintre studenți. Programul a fost lansat în 2015, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial, iar predarea este în limba română. Există posibilitatea de a alege una dintre cele două ramuri: tehnologii de fabricație a produselor din materiale metalice sau tehnologii de fabricație a produselor din materiale plastice.

Discipline studiate: proiectare pentru fabricație, tehnologii utilizate în procesele de fabricație, managementul calității, managementul proiectelor, sau injectarea materialelor plastice.

Ocupații de viitor după absolvire: inginer mecanic, inginer tehnolog, inginer pregătirea fabricației, inginer planificarea producției, manager îmbunătățire procese sau manager responsabil de produs.

Înscrierile la programele de master sunt așteptate până în 17 iulie, prin platforma Universității Transilvania. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Grupul Schaeffler produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.300 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume.

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale grupului german. Din 2002, produce, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu circa 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare, în Engineering Center Schaeffler Romania. Compania are o prezență activă în mediul educațional și prin proiecte de implicare socială.

Articolul anterior

Guvernul ungar anti-imigranți caută străini care să ocupe locurile de muncă

Articolul următor

Startup-ul Digital Nation, selectat pentru grantul Google.org Impact Challenge: Europa Centrală și de Est

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share