Haier investește 50 de milioane de euro în construcția unei fabrici de frigidere în Prahova

Unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, cu afaceri anuale de 35 miliarde de euro, vrea să construiască o fabrică de frigidere în Prahova, în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani.

Potrivit primarului comunei Ariceștii Rahtivani, Alexandru Cristea, investiția se ridică la circa 50 de milioane de euro, iar în primul an vor fi fabricate 600.000 de frigidere. “Un consorțiu din China a decis să facă o investiție pe o suprafață de 100.000 mp. Va construi hale pe o amprentă la sol de circa șase hectare și va dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Va crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 și 750, în mod direct”, a declarat Alexandru Cristea, pentru Reporter Global.

Primarul consideră că pe chinezi i-a atras comuna Ariceștii Rahtivani pentru că în zonă “există magistrală de gaz, există energie electrică, există rețea de apă, apropierea foarte mare de București, dar ce a contat în mod decisiv a fost și faptul că în județul Prahova există o puternică tradiție muncitorească”.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Fabrica ar urma să fie gata în maximum un an de la începerea lucrărilor. Deocamdată, au fost depuse primele cereri pentru obținerea avizelor în vederea eliberării autorizației de construire. Potrivit estimărilor primarului, lucrările ar urma să înceapă în vară.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share