Banner

Hamilton a inaugurat un hub global de dezvoltare software la Timișoara

La mai puțin de jumătate de an de la anunțarea investiției, Hamilton Central Europe a inaugurat, ieri, alături de parteneri și membrii echipei, noul hub de dezvoltare software.

Specializat în dezvoltarea platformelor automate de manipulare a lichidelor, hub-ul este localizat în centrul de afaceri Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

“Este o reală bucurie pentru noi ca, în anul în care aniversăm primul deceniu de activitate în România, să inaugurăm acestă nouă investiție, care se adaugă celorlalte, din acest an: dezvoltarea departamentului de Prelucrare Tablă, unul dintre cele mai performante din acest moment, și extinderea fabricii din Giarmata, care se va finaliza în noiembrie. Prin soluțiile software pe care le va dezvolta, acest hub va contribui la misiunea pe care Hamilton și-a asumat-o: aceea de a inova pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, declară Ciprian Ractei, director general Hamilton Central Europe.

Noul hub se bucură de un spațiu modern de birouri și un laborator de testare a software-ului Hamilton Venus, pe care specialiștii de aici îl dezvoltă alături de echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția). “Înființarea centrului de dezvoltare software în Timiș este un pas important în strategia Hamilton de a-și consolida oferta de software pentru clienții săi. Ni s-au alăturat specialiști remarcabili în dezvoltarea de software și aștept cu nerăbdare să-i cunosc pe cei care vor forma următoarele echipe scrum”, spune Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG. Divizia de Robotică a grupului Hamilton, un inovator de top în automatizarea laboratoarelor, dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor, utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.

Software-ul Venus de la Hamilton, dezvoltat de noul hub global, le permite utilizatorilor să programeze și să controleze instrumentele de manipulare a lichidelor, precum Hamilton STAR, STAR V, VANTAGE și Nimbus. De altfel, Venus optimizează tehnologia inovatoare de pipetare MagPip, disponibilă pe STAR V și VANTAGE, care este capabilă să ruleze volume cuprinse între 350 nanolitri și 750 microlitri și este proiectată pentru a crește viteza de rulare.

Instrumentele realizate de divizia de Robotică excelează în automatizarea multiplelor aplicații, pentru științe biologice și științe analitice: de la genomică, biologie celulară, aplicații pentru descoperirea de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automată a PCR, fracționarea sângelui, pregătirea probelor etc., până la soluții complexe de flux de lucru în biobancă.

Mai multe detalii despre sistemele Hamilton de manipulare a lichidelor pot fi găsite aici. Locurile de muncă disponibile pot fi găsite aici sau în social media, pe Facebook și LinkedIn: HamiltonCentralEurope.

DESPRE HAMILTON

Este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor. Proiectează și produce ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biopharma și alte echipamente de automatizare și precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Ocupă o poziție importantă și în domenii aflate în creștere rapidă, precum genetica, robotica, alimentația și tehnologii de mediu. Are circa 3.000 de angajați la nivel global, în 22 locații.

În România, și-a început activitatea în 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Hamilton desfășoară activități de producție.

La Giarmata, Hamilton Central Europe produce, cu ajutorul unei echipe de circa 380 de angajați, instrumente de precizie ridicată, folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software). Tot aici se produc și consumabile de unică folosință, utilizate în secțiile de terapie intensivă. Produsele fabricate ajung pe piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări științifice, laboratoarele de aplicații analitice și secții de terapie intensivă din toată lumea.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share