Hamilton Central Europe investește încă 4,5 milioane de euro în fabrica din Timiș și creează noi locuri de muncă

Singurul fabricant local de seringi microlitrice, pompe de dozaj și module de pipetare destinate laboratoarelor de cercetare din întreaga lume continuă investițiile în producția internă de componente destinate propriilor produse, cu componente metalice.

După o investiție de peste 4,5 milioane de euro în departamentul de Prelucrări Mecanice prin Așchiere (Mechanics), compania dezvoltă acum departamentul de Procesare Tablă (Metal Sheet Processing), care va produce componente metalice.

Decizia de a investi local într-un departament de procesare tablă (Metal Sheet Processing) a fost luată pe fondul dezvoltării portofoliului de produse realizate în România, produse ce includ componente metalice. Investiția presupune un sistem complet automatizat și printre cele mai avansate soluții din punct de vedere tehnologic.

“Investiția demarată anul acesta va continua și în 2023. Producția va începe cu realizarea de repere metalice debitate cu laser, urmate de repere metalice îndoite. Dintre procesele ce vor avea loc în acest departament se numără cele de tăiere cu laser, ștanțare, îndoire, sudare și asamblare. Sunt procese pe care, alături de altele din companie, ne propunem să le digitalizăm cât se poate de mult”, declară Tiberius Popovici, Head of Production Mechanics and Metal Sheet Processing.

Echipamentele Amada de ultimă generație din acest departament sunt soluții complet automatizate, printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic. Odată cu dezvoltarea acestui departament, au fost create și noi locuri de muncă. Compania are disponibile posturi variate, de la operatori și tehnicieni CNC până la ingineri.

“Ne dorim alături de noi colegi dornici să evolueze, care vor avea ocazia să lucreze într-un mediu curat, fără zgomot și cu mașini complet automatizate. Veniturile vor fi corelate cu experiența, la care se adaugă multe alte beneficii”, arată Corina Kovacs, director administrativ Hamilton Central Europe.

Investiții și în noile departamente Technical Competence Center și Shared Services Center

Departamentul de suport tehnic, Technical Competence Center, înființat în 2021, deservește clienții din Europa atât din punct de vedere al suportului tehnic la distanță, cât și la sediul acestora. Competențele tehnice ale personalului din acest departament contribuie și la dezvoltarea de produse inovatoare, în pas cu tehnologiile existente în grupul Hamilton.

Rolul noului departament, Shared Services Center pentru servicii financiar-contabile, este acela de a veni în ajutorul subsidiariilor Hamilton în procesarea documentelor, în urma creșterii volumelor documentelor.

“Investiția majoră în aceste departamente va fi în oameni, training, specializări și calificări dedicate pentru produsele si aplicațiile clienților noștri (în cazul departamentului Technical Competence Center) sau contabilitate internațională (pentru Shared Services Center). Pe viitor, ne dorim să mărim echipa de suport tehnic, astfel încât să acoperim cât mai mult din portofoliul de produse Hamilton, dar și echipa de outsourcing pentru servicii financiar-contabile”, afirmă Corina Kovacs.

Mai multe detalii despre locurile de muncă disponibile pot fi găsite aici și pe pagina de Facebook a companiei.

DESPRE HAMILTON CENTRAL EUROPE

În România, Hamilton și-a început activitatea în 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Prin deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care compania desfășoară activități de producție.

La Giarmata, Hamilton Central Europe produce, cu o echipă de circa 300 de oameni, instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii) și consumabile de unică folosință, utilizate în secțiile de terapie intensivă. Produsele sunt utilizate pe piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoare de cercetări științifice, laboratoare de aplicații analitice și secții de terapie intensivă.

Articolul anterior

Secom ajută 500 de refugiați din Ucraina cu cazare, hrană, asistență socială și psihologică și suport juridic

Articolul următor

Primele în bani și tichetele/ voucherele cadou, cele mai populare beneficii de Paști. 69 la sută dintre companii le oferă bonusuri angajaților

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share