Harting dublează capacitatea fabricii din Sibiu și angajează încă 100 de oameni

La 14 ani din momentul în care și-a început activitatea în Sibiu,  subsidiara locală a grupului german Harting își continuă extinderea printr-o investiție de 5,5 milioane de euro.

Numărul tot mai mare de comenzi și lărgirea gamei de produse și soluții inovatoare au stat la baza deciziei de extindere a fabricii din Sibiu. Compania a investit în jur de 5,5 milioane de euro în noul modul și în renovarea clădirii din Zona Industrială Vest. Harting Romania Manufacturing ocupă acum o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, dintre care aproape 7.000 s-au adăugat după extindere. Din toamna anului trecut, business-ul din domeniul automotive al grupului se concentrează la Sibiu.

Fabrica din România joacă un rol important în strategia Grupului de creștere la nivel mondial, astfel că, în următorii doi ani, la Sibiu vor fi create aproximativ 100 de noi locuri de muncă. Noua unitate de producție va fi condusă de Laurențiu Nedelea, care a preluat “ștafeta” de la Managing Director-ul Wolfgang Talmon-Gros. “Extinderea producției în locația din Sibiu și construirea noii clădiri demonstrează ritmul remarcabil în care a crescut acest business”, declară Philip Harting, CEO-ul companiei Harting.

Cei aproape 600 angajaţi care lucrează în cele două locaţii din Sibiu și în fabrica din Agnita produc electromagneţi pentru tetiere activate la coliziune, pentru cutii de viteză şi pentru suporţi suspensie motor, pentru producători auto de top, precum Mercedes, Volvo și Audi, dar și componente folosite la asamblarea conectorilor industriali, electrici și electronici, a cablurilor de alimentare ale automobilelor electrice și conectorilor de date și putere. Harting România este cea mai mare locație de producție din cadrul grupului, în afara Germaniei.

DESPRE HARTING

Harting şi-a început activitatea în 2002, la Sibiu, alături de un partener local. Compania producea componente auto şi conectori industriali. Un an mai târziu a apărut Harting România, iar în 2007 a fost inaugurată unitatea de producţie din Zona Industrială Vest. Din 2009, compania operează şi prin intermediul unei reprezentanţe comerciale, care deserveşte clienţi din România cu toată gama de produse dezvoltate în unităţile de producţie de la nivel global.

Fondat în Germania, în 1945, Harting Technology Group are acum peste 4.300 de angajaţi, în toată lumea. Compania operează 43 de filiale şi 13 unităţi de producţie (în Germania, Olanda, Franța, Elveția, Marea Britanie, România, Rusia, SUA, China, India și Mexic). Harting furnizează soluţii inteligente pentru industrie și este lider mondial în producţia de conectori industriali. Produsele sale sunt utilizate pentru diverse aplicaţii din domeniul electric şi energetic, auto şi transporturi feroviare, medical, dispozitive industriale, automatizări, transmisii radio, sisteme de calcul integrate şi telecomunicaţii. Cifra de afaceri a grupului, în anul fiscal 2015-2016, a fost de circa 586 milioane de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share