Horia Tecău a păstrat ultimul vals pentru Cupa Davis

Tenismanul Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, şi-a anunţat încheierea carierei profesioniste, la vârsta de 36 de ani.

“Multe emoţii curg în acest moment. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ce am trăit, pentru oamenii pe care i-am întâlnit. Sportul a fost locul meu de joacă, şcoala mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să mă perfecţionez în timp. Energia terenului de tenis şi a iubitorilor tenisului m-a oferit o imensă recompensă şi voi păstra acest sentiment pentru totdeauna. Acum a venit timpul să mă bucur de viaţă în alt mod şi să transform toată această energie într-o nouă formă”, spune Horia Tecău.

Horia încheie o carieră în care a cucerit 38 de titluri la dublu şi a jucat alte 24 de finale. Constănţeanul are titluri câştigate la Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, şi Turneul Campionilor, în 2015, alături de Jean-Julien Rojer. A câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, alături de Florin Mergea, şi un titlu la dublu mixt la Australian Open, cu Bethanie Mattek-Sands. Tot la dublu mixt și tot în Australia, a pierdut finala probei de dublu mixt în 2014, când a făcut echipă cu indianca Sania Mirza.

Ultima evoluţie a lui Horia Tecău va fi sub culorile României, în meciul de Cupa Davis cu Peru, programat pe 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Articolul anterior

O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani, în spatele tehnologiei inovatoare

Articolul următor

Mai mult de jumătate dintre angajaţii din IT simt că muncesc mai mult de când și-au "mutat" biroul acasă

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share