O nouă criptomonedă românească intră pe piața virtuală. Un tânăr de 19 ani, în spatele tehnologiei inovatoare

FutureCoin, o criptomonedă bazată pe o tehnologie cu o viteză medie de 194 de ori mai rapidă decât celelalte tehnologii blockchain, se lansează pe piața globală, la începutul lunii decembrie.

Proiectele care susțin FutureCoin dețin deja o capitalizare totală de patru milioane de dolari. Numai luna aceasta, echipa a obținut circa trei milioane de dolari prin achiziții ale monedei. 600.000 de dolari reprezintă investiția a doi investitori privați, din Dubai și Elveția.

FutureCoin își propune să creeze o punte între piața financiară tradițională și cea a criptomonedelor. Tehnologia TradeLink, din spatele FutureCoin, are la bază un nou sistem de validare, POT (Proof of Trade), care presupune minarea automată în timpul tranzacției și anonimizarea fiecărui schimb comercial, astfel încât să ofere protecție completă împotriva atacurilor cibernetice. Aflată în faza de dezvoltare, noua tehnologie va fi lansată în 2023.

Fondatorul FutureCoin, Cristian Filip, în vârstă de 19 ani, își propune ca prin noua tehnologie să revoluționeze piața monedelor virtuale și să rezolve câteva dintre problemele existente în sistemul blockchain actual, precum implicarea terților în tranzacțiile cu criptomonede, expunerea la atacuri cibernetice, performanța scăzută în infrastructura blockchain actuală și, mai ales, lipsa interoperabilitatății între diferite soluții blockchain și servicii externe.

Criptomoneda va fi susținută de rezultatele reale ale 12 proiecte tehnologice inovatoare în domeniul financiar, a căror valoare estimată ajunge la patru trilioane de dolari până în 2030, și pe care FutureCoin își propune să le lanseze la nivel global. Patru dintre aceste proiecte vor fi deja lansate anticipat luna aceasta, față de termenul din 2022, stabilit inițial.

“Suntem o echipă tânără și vizionară, de 30 de oameni creativi și experimentați, motiv pentru care avem încredere că această monedă și proiectele ei vor fi capabile să producă schimbări în lumea în care trăim astăzi și în viitorul apropiat. FutureCoin este singura monedă virtuală care oferă soluții pentru actualele probleme din piața de criptomonede, iar proiectele dezvoltate în jurul ei îi vor amplifica impactul pe piață. Suntem în faza de pre-sale și ne propunem să obținem o finanțare de 15 milioane de dolari, cu ajutorul căreia să demarăm o parte din cele 12 proiecte și să finalizăm câteva dintre ele în 2022”, spune Cristian Filip, fondator și CEO Tradelink Technology LTD.

“Luna aceasta, vom lansa Coinfiles, o platformă unde vor fi disponibile toate statisticile despre criptomonede, exchange-uri și piața cripto, dar și launchpad-ul pentru proiecte cripto și aplicația investitorilor FutureCoin. Aici, investitorii vor putea vedea toate datele financiare, statistici despre campaniile de marketing, vor avea posibilitatea să comunice între ei și să primească cele mai recente știri de pe piață, dar și să ia parte la deciziile board-ului cu privire la proiecte. Suntem în faza de versiune Beta pentru Destiny Wallet & Destiny Swap, alte două proiecte din ecosystemul creat de FutureCoin”, susține Iustinian Filip, COO Tradelink Technology LTD.

Cele 12 proiecte din ecosistemul FutureCoin, care vor contribui la scalarea companiei și la susținerea monedei, includ: procesator de plăți și card de credit/ debit, prima bancă virtuală creată special pentru criptomonede și 100 la sută descentralizată (aflată în testare Beta), portofoliu cripto digital, o aplicație fintech de procesare a plăților – care să poată fi folosită inclusiv pentru monedele din circuitul curent – o platformă de licitații digitale în criptomonede și alte proiecte similare.

Scopul acestor proiecte este să ofere scalabilitate, profitabilitate, descentralizare completă a sistemului, interoperabilitate între diverse sisteme blockchain, o tehnologie imposibil de minat și 100 la sută siguranță prin tehnologia TradeLink.

FutureCoin este singura monedă virtuală de acest tip care oferă posibilitatea de a investi în proiecte complementare din sistem, cu randament al investițiilor. Mai multe informații despre proiect pot fi găsite aici și aici

Filip Cristian, fondatorul FutureCoin, este un tânăr antreprenor și milionar român, care a intrat în domeniul afacerilor de la 15 ani, când a început prin oferirea de servicii de marketing pe platformele de freelancing și a făcut trecerea înspre piețele financiare. Gestionează un fond mutual de acțiuni, Filip Capital, unde administrează active de peste 14 milioane de dolari.

Din board-ul FutureCoin fac parte și Brian J. Esposito, Head of Business Strategy, David Vaz, BlockChain & IT Advisor, Bibhu Dash, Head Of AI & FinTech Integration, și Shaun Dindial, Business Advisor, BlockChain Investor.

Articolul anterior

Paul Olteanu (Mind Architect): “În nicio țară din Europa nu veți vedea atât de puțini empatici în mediul de afaceri ca în România”

Articolul următor

Horia Tecău a păstrat ultimul vals pentru Cupa Davis

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share