Timișoara: Continental Anvelope a produs anvelopa cu numărul 200 de milioane

Unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope, la nivel mondial, sărbătoreşte producerea anvelopei cu numărul 200 de milioane în Timișoara.

“Am evoluat mult în acești 17 ani de producție. Am început ca o fabrică de tip greenfield, am produs prima anvelopă în octombrie 2000, iar acum suntem una dintre cele mai mari fabrici de anvelope din concernul Continental. Obiectivul nostru este să creștem constant producția de anvelope premium și Ultra High Performance (de înaltă performanță), care sunt mai complexe și necesită un nivel foarte înalt de expertiză”, spune directorul general al fabricii, Sorin Samonid (foto).

Anvelopele produse în fabrica din Timișoara contribuie la strategia Vision Zero a companiei. Continental și-a setat un obiectiv ambițios, ce trebuie realizat în trei etape succesive: evoluarea de la cei mai buni în frânare la zero accidente fatale, zero accidente cu victime și zero accidente. Gama de anvelope fabricate în Banat variază între 13 și 20 de ţoli, cu simboluri de viteză până la rata Y – 300 km/h. Fabrica produce anvelope UHP (Ultra High Performance), anvelope pentru vehicule electrice şi pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

Continental Anvelope Timișoara este prima și cea mai mare investiție a grupului în România. Compania investește constant în tehnologie pentru îmbunătățirea calității proceselor și produselor sale. În plus, se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecție a mediului, precum și de ergonomie. În cei 17 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 430 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă.

Concernul Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 230.000 de angajați în 56 de țări. Între 1999 și 2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Compania deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România.

Articolul anterior

Iași: Casa Auto a lansat primul serviciu de car sharing din România, cu mașini exclusiv electrice

Articolul următor

Românii din diaspora, despre amenzile fiscale "promise" de guvern: "O măsură premeditată și absurdă de răzbunare"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share