Santa Pharm, fosta fabrică de medicamente Europharm din Braşov, a intrat în insolvenţă

Compania Santa SA, sub care opera fosta fabrică de medicamente Europharm din Braşov, a depus cerere pentru intrarea în insolvenţă în octombrie 2019, potrivit informaţiilor de pe portalul Tribunalului Braşov.

Administratorul judiciar al companiei este CITR. Santa SA a raportat afaceri de 17 milioane de lei, în 2018, cel mai recent an pentru care există date publice, în scădere cu 43 la sută faţă de anul anterior, la un profit de 74.000 de lei, potrivit ZF. Fabrica este controlată de fraţii Attila și Nandor Santa, care au preluat, în 2017, capacitatea de producţie deţinută de GSK, la doi ani după ce britanicii au decis închiderea fabricii.

În momentul preluării fabricii, investitorii brașoveni anunțau că, după primirea certificatului GMP (Good Manufacturing Practice), din partea Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, vor demara procedurile pentru pornirea producției. Compania Santa și-a început activitatea în 1992, cu o farmacie, după care business-ul s-a extins pe producție de medicamente și pe distribuție de produse farmaceutice.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

Decizia GSK de a renunța la fabrica din Brașov a fost anunțată în iunie 2013. Închiderea a  fost finalizată în 2015. Fabrica a fost înființată în 1994 și cumpărată de GSK în două etape, în 1998 și 2003. În vremurile de “glorie”, producea o gamă variată de  medicamente, inclusiv Seroxat – pentru depresie, Retrovir – pentru tratamentul HIV/SIDA, Duact și Sucrets – pentru boli ale aparatului respirator, și produse pentru menținerea stării de sănătate, precum Panadol, Coldrex, Parasinus și Marcofen.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share