IBM lansează în România o platformă educațională ce conectează tinerii cu joburile viitorului

Platforma de educație digitală Open P-TECH, utilizată de peste 160.000 de elevi, studenți și profesori, din peste 130 de țări, a fost lansată de IBM și în România.

Bazată pe programul P-TECH, lider în industrie, ce revoluționează educația publică din 2011, platforma le oferă elevilor și studenților cu vârste între 14 și 20 de ani, dar și profesorilor, competențe tehnologice de bază și abilități de succes de care au nevoie pentru viitoarele locuri de muncă.

“IBM a dezvoltat Open P-TECH pentru a oferi tinerilor din întreaga lume acces gratuit și flexibil la resurse educaționale care să îi conecteze cu adevărat la viitoarele locuri de muncă.  Iar locurile de muncă s-au transformat foarte mult, vorbim despre un segment nou, pe care noi îl numim new collar, sau <Guler nou>, și care reprezintă o rampă de lansare în domenii cu o creștere rapidă – spre exemplu, securitate cibernetică, machine learning, cloud computing sau design digital. Multe dintre aceste joburi necesită o calificare specializată, iar de multe ori generează dificultăți companiilor pe partea de recrutare. În următorii 5-10 ani, inteligența artificială va schimba 100 la sută din locurile de muncă de acum, iar curriculumul școlar se schimbă mai lent decât evoluează locurile de muncă sau tehnologiile. Elevii și profesorii au nevoie de resurse actuale, care să-i ajute să fie pregătiți pentru a face față cu succes cerințelor pieței muncii din prezentul digital, dar și din viitorul automatizat”, declară Maria-Luiza Jipescu, CSR Manager IBM România.

Open P-TECH oferă cursuri și resurse gratuite care susțin două direcții: dezvoltarea competențelor tehnice, prin învățarea practică a tehnologiilor de actualitate, precum cybersecurity, blockchain, data science, inteligență artificială, dar și dezvoltarea competențelor profesionale necesare pentru era digitală, precum design thinking, rezolvarea problemelor complexe, gândirea critică, creativitatea, colaborarea și munca în echipă. Platforma le oferă cursanților și 15 certificări sub forma insignelor digitale, ce îi ajută să le demonstreze angajatorilor sau profesorilor competențele acumulate. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Profesorii au acces la resurse personalizate și pot găsi aici materiale ajutătoare, de exemplu planuri de lecții, și pot crea și aloca un plan de învățare, pentru fiecare elev, și pot urmări parcurgerea sa. Cu sprijinul Asociației Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere, Open P-TECH conține primul canal de resurse educaționale în limba română, dedicat profesorilor din România: “Pregătiți pentru școala online!”, care poate fi accesat aici.

Open P-TECH este o platformă deschisă, gratuită și accesibilă tuturor, de pe orice dispozitiv, de oriunde există o conexiune la internet. Poate fi utilizată în orele de dirigenție, consiliere și dezvoltare personală, tehnologie, informatică și TIC. Platforma poate fi accesată aici.

Articolul anterior

10 cărți de neuroștiință, psihologie și psihiatrie, recomandate de medicii Neuroaxis

Articolul următor

75 de noutăți fiscale pentru 2021

Articole din aceeași categorie
Total
10
Share