IKEA a început construcția celui de-al doilea magazin din România

Retailerul suedez de mobilier și decorațiuni a lansat oficial, astăzi, lucrările pentru construcția magazinului din sectorul 3 al Capitalei, în zona bulevardului Theodor Pallady. Investiția se ridică la 86 de milioane de euro, potrivit lui Stefan Varnovebeke, retail manager IKEA pentru regiunea Europei de Sud-Est.

Noul magazin, cu o suprafață de 37.000 de mp, va fi deschis în vara anului viitor, va fi cel mai mare din regiune și un reper în ceea ce privește standardele de sustenabilitate. Grupul suedez și-a propus să ajungă la nouă magazine pe piața locală, în următorii zece ani, după investiții de două miliarde de lei. Următoarele magazine vor fi deschise în Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov. Magazinul IKEA Pallady va dubla capacitatea retailerului în ceea ce privește vânzările online.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

IKEA a deschis, în urmă cu zece ani, primul său magazin din România, în Băneasa, iar IKEA România a înregistrat o creștere a afacerilor cu 14 la sută în anul financiar cuprins între 1 septembrie 2016 și 31 august 2017. Vânzările companiei au trecut de 586,59 milioane lei (fără TVA). În intervalul menționat, peste 3,3 milioane de persoane au vizitat magazinul din România și peste 7,5 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul companiei. În anul financiar 2017, magazinul IKEA din București a avut 670 de angajați în total, cu 15 la sută mai mult față de anul financiar anterior.

IKEA Group deține și operează 355 de magazine în 29 de țări. Spațiul comercial IKEA din zona comercială Băneasa este cel de-al 253-lea magazin, deschis în 21 martie 2007, ca franciza locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a IKEA Group, în organizația IKEA South-East Europe, ce include și Croația, Slovenia și Serbia.

Articolul anterior

Un fost director al PwC România se alătură echipei de consultanță Barin

Articolul următor

Anul 2017, Black Friday-ul economiei românești

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share