Cum arată fabrica auto a viitorului: toate uzinele BMW Group vor fi digitalizate folosind scanarea laser 3D

Până la începutul lui 2023, BMW Group va avea o scanare digitală a fiecărei uzine de automobile din întreaga lume.

În acest fel, compania îmbină lumea reală cu cea virtuală şi profită de potenţialul enorm de planificare extrem de eficientă a viitoarelor structuri din fabrici şi unităţi de producţie. “Acest lucru ne deschide posibilităţi cu totul noi de a implementa o nouă planificare extinsă şi o remodelare la scară mai mică a structurilor existente, într-o manieră extrem de eficientă, precisă şi flexibilă”, spune Michele Melchiorre, director BMW Group pentru sisteme de producţie, planificare, ateliere şi construcţie de uzine.

Alături de ştiinţa datelor şi inteligenţa artificială, planificarea virtuală este un element central al digitalizării în viziunea strategică a producţiei BMW: BMW iFACTORY. Obiectivul este de a face ca planificarea şi simularea tuturor proceselor şi a întregului sistem de producţie să fie virtuale 100 la sută.

Virtualizarea duce planificarea proceselor la un nou nivel și va permite colaborarea în timp real între diferite locaţii, pe diferite fusuri orare. Planificarea producţiei poate integra produsul virtual în uzina virtuală într-un stadiu incipient. Astfel, scad efortul de planificare şi cheltuielile de capital, iar compania se asigură că procesele sunt mai eficiente şi mai stabile în timpul lansării în producţie.

Pentru viitoarele structuri de producţie, complet noi, BMW Group se va baza pe cooperarea cu NVIDIA şi platforma sa software, Omniverse. Asta înseamnă că planificatorii pot efectua o prezentare virtuală a fabricilor BMW Group în orice moment, de oriunde. Pot dezvolta împreună sisteme de producţie în lumea virtuală, pot compara cele mai bune practici şi pot împărtăşi informaţii rapid şi uşor în reţea. “E baza pentru planificarea şi dezvoltarea noii noastre fabrici de automobile din Debrecen, în Ungaria. Cu circa trei ani înainte de lansarea seriei, suntem deja capabili să simulăm virtual procesele de bază la viitoarea uzină”, subliniază Michele Melchiorre.

BMW Group îşi digitalizează fabricile existente în cooperare cu NavVis, un startup din München, considerat unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de tehnologie în domeniul scanării şi creării unor omologi digitali. Scanerele laser 3D mobile vor fi folosite pentru a crea imagini panoramice fotorealiste, planuri de etaj şi diagrame de dispersie pentru toate uzinele auto BMW Group, până la începutul lui 2023. Aceste reprezentări sunt precise până la ultimul detaliu, inclusiv toate structurile clădirilor, facilităţile şi zonele exterioare.

Planificatorii pot efectua o prezentare virtuală a fabricilor BMW Group în orice moment, de oriunde.

Din noiembrie 2020, circa patru milioane mp de spaţiu interior şi nouă milioane mp de spaţiu exterior de la uzinele BMW Group au fost scanaţi folosind sisteme portabile de scanare mobile şi sisteme de drone. Drept urmare, omologii digitali sunt deja disponibili pentru fabrica americană din Spartanburg, fabrica principală din München şi uzina din Regensburg. Și uzinele din Dingolfing, Leipzig şi Tiexi (China) vor fi capturate până în septembrie. Până în primăvara lui 2023, datele digitale vor fi disponibile şi pentru fabricile din Mexic, Africa de Sud, Marea Britanie şi Dadong, China. Ulterior, platforma NavVis IVION Enterprise va crea o imagine digitală a realităţii, Digital Twin, din aceste volume uriaşe de date.

Circa 15.000 de angajaţi BMW lucrează deja cu aceste date, folosind BMW Factory Viewer, un software bazat pe cloud şi web. Cu ajutorul acestui software şi cu doar câteva clickuri, uzinele existente pot fi inspectate virtual, punctele specifice ale producţiei pot fi găsite prin punctele de interes (POI), iar măsurătorile efectuate foarte precise.

Sistemul permite să fie tăiate secţiuni individuale ale scanărilor 3D şi să fie puse la dispoziţia furnizorilor externi, de exemplu. Asta duce la economisirea de timp şi efort pe perioada planificării producţiei, îmbunătăţeşte colaborarea cu interfeţele interne şi externe şi elimină erorile de planificare.

Tehnologia de scanare 3D permite și ca proiectele de remodelare la scară mai mică şi mare de la uzinile BMW să fie transferate rapid şi uşor în lumea digitală, folosind aşa-numitul proces de rescanare. Compania lucrează în acest domeniu la dezvoltarea propriilor roboţi de scanare autonomi, pentru a menţine actuale datele de bază digitale pe termen lung, fără a necesita efort suplimentar de personal. BMW Group utilizează soluţii interne, ca Smart Transport Robot (STR), dezvoltat de subsidiara BMW Group, Idealworks.

Articolul anterior

OUG: Rezidenții care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi încadrați ca medic, cel mult un an de la finalizarea stagiului de pregătire

Articolul următor

David Popovici, "noul rege al cursei regine"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share