Acceleratorul Innovation Labs 2018 invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să-și pună ideile în mișcare în hackathoanele și programele de mentorat organizate în acest an.
Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura între 3 martie și 21 mai, este organizat de Asociația Tech Lounge, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, și cu The Romanian-American Foundation ca partener strategic.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Innovation Labs 2018 urmărește șapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.
Noutatea ediției din acest an este verticala de fintech susținută de BRD, prin care vor fi aduse la viață idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare. O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcția de Smart Mobility, susținută de Continental, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovatoare, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă și mai accesibilă. Direcția Smart Cities, susținută de Orange, aduce în prim-plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. Direcția de Retail, susținută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții transformative în industria de vânzări.
Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a șasea ediție. În cei cinci ani de activitate, 180 de echipe și peste 1.000 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în cinci orașe din România.
Structura Innovation Labs 2018
Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day. Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, le oferă echipelor șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să-și dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat, din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial, pentru a obține un produs funcțional și atractiv. Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai, la Demo Day. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.
Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București este 12 februarie-1 martie, iar în 12 februarie-8 martie sunt așteptate cele pentru hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Hackathonul din București se desfășoară la Universitatea Politehnica, în 3-4 martie, iar cele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara – în 10-11 martie. Înscrierea la Hackathon se poate face aici.