Banner

Intermedicas: Companiile din România se orientează către abonamente medicale de top

Abonamentul Concierge Medical, lansat în ianuarie de Intermedicas, în colaborare cu Sanador, Spitalul Monza, Centrul Medical Medsana și Centrul Medical Academica, a ajuns la peste 1000 de abonați.

În perioada ianuarie-iunie, peste 20 de companii importante de pe piața locală au ales serviciile Concierge Medical. Aceste abonamente vin cu o abordare modernă a relației medic-pacient, prin care un medic dedicat (Concierge Doctor) coordonează pacientul pe parcursul întregului proces de soluționare a problemei medicale. “Din experiența mea de inițiator al abonamentelor medicale în România, am observat că gradul de personalizare și disponibilitate oferit de aceste produse este tot mai scăzut. Așadar, din dorința de a remodela abonamentele medicale, am lansat pe piață conceputul Concierge Medical, un design axat pe o relație strânsă între medic și pacient”, declară Dr. Wargha Enayati, acționarul majoritar al Intermedicas și cel care a introdus abonamentele medicale în România, în urmă cu 20 de ani.

Ce servicii accesează beneficiarii abonamentelor Concierge Medical

Abonații serviciilor Concierge Medical beneficiază de acces nelimitat și prioritar la medici și clinici renumite din România și din străinătate, doctor integrator de caz, care se ocupă de coordonarea și monitorizarea întregului proces, second opinion medical, dar și de sute de investigații imagistice și servicii de laborator. “Lunar, gestionăm circa 100 de cazuri complexe ale pacienților care au ales pachetele Concierge Medical. Deși prețul abonamentelor este cu circa 40 la sută mai mare decât media pieței, abonații aleg acest beneficiu pentru complexitatea pachetului de servicii si pentru accesul prioritar și necondiționat la medici de top. Cele mai solicitate servicii pe care abonații le accesează sunt consultațiile și consilierea oferită de Concierge Doctor, precum și diverse investigații medicale (ecografii, teste de laborator)”, explică Ana Maria Marian (foto), director general al Intermedicas.

Printre companiile care beneficiază de serviciile Concierge Medical se numără Orange, Unicredit Bank și Unicredit Leasing, Rogalski Damaschin, Agricover, Softelligence, British School of Bucharest, Camera de Comerț Româno-Germană sau Editura Litera. Eficiența serviciului în rezolvarea optimă a problemelor medicale a fost demonstrată și de un studiu realizat recent în SUA, care arată că pacienții care au apelat la acest tip de serviciu au avut nevoie de 35 la sută mai puține zile de spitalizare și au făcut cu 65 la sută mai puține vizite la camera de gardă. În plus, în timp ce un medic obișnuit gestionează anual circa 2.500 de pacienți, un Concierge Doctor se ocupă, în medie, de 600 de pacienți, și alocă mai mult timp soluționării fiecărui caz medical în parte.

Abonamentele medicale, deductibile în limita a 400 de euro/an

De curând, abonamentele medicale au devenit deductibile în limita a 400 euro pe an. Practic, abonamentele au acum, ca și asigurările, o facilitate fiscală semnificativă, iar angajatorii vor face pentru angajații lor aceste abonamente accesibile. “Marele avantaj al abonamentelor medicale este că funcționează într-o relație directă furnizor-pacient, fără intermediar. De aceea sunt și prețuri accesibile. Un lucru important este că banii vor rămâne la furnizorul de servicii medicale, care îi va folosi în dezvoltare și investiții, iar, în acest fel, pacienții vor beneficia de servicii tot mai bune, la tarife accesibile”, explică Dr. Wargha Enayati.

Potrivit Dr. Enayati, această deductibilitate va face ca angajatorii să ofere angajaților abonamente de top, cu o multitudine de servicii incluse. “Dacă până în prezent angajatorii ofereau abonamente de 5-10 euro, de acum încolo vor putea să opteze pentru pachete mult mai complexe, în limita a 400 de euro pe an. Astfel, va crește proporția clinicilor specializate, care vor oferi produse și servicii de top”.

DESPRE INTERMEDICAS

Fondată în 2011, este prima clinică din România, specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate, și acces la specializări medicale de nișă – chiropractică, aritmologie, epileptologie. Intermedicas a implementat și un program lunar de Visiting Professors, prin care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internațională.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share