Banner

Un român va conduce Oficiul pentru Brevete şi Mărci din SUA

Andrei Iancu, un avocat specializat în dreptul de proprietate intelectuală şi partener în cadrul firmei de avocatură Irell & Manella, din Los Angeles, este nominalizarea președintelui Donald Trump pentru postul de subsecretar de comerţ pentru proprietate intelectuală şi director al Oficiului pentru Brevete şi Mărci din SUA, Departamentul de Comerţ.

Absolvent al UCLA, unde a urmat și masteratul și a devenit doctor în Drept, Andrei Iancu a obţinut diplome cu diferite calificări în domenii precum ingineria mecanică şi ingineria aerospaţială, de la universitatea din California. În calitate de avocat, a pledat în faţa Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a Comisiei Internaţionale pentru Comerţ din SUA, a instanţelor districtuale şi a Curţii de Apel pentru Circuitul Federal, a publicat lucrări despre probleme de proprietate intelectuală şi a predat cursuri despre legea brevetelor la UCLA. Înainte de a se specializa în Drept, a fost inginer la Hughes Aircraft.

Chambers USA îl descrie ca pe un “avocat strălucit”, iar International Asset Management spune că este un “excelent practician”. De atfel, Andrei Iancu apare într-o mulțime de topuri, an de an. Din 2007, Chambers USA îl recunoaște drept lider în domeniul dreptului de proprietate intelectuală şi al brevetelor. Din 2011, a fost listat de Intellectual Asset Management în raportul său anual, IAM Patent 1000, ca fiind unul dintre cei mai buni litigatori din California în domeniul brevetelor. The Legal 500 US îl include în toate clasamentele sale de după 2010. Los Angeles Daily Journal și San Francisco Daily Journal l-au plasat în top 100 de avocați din California, intre 2011 și 2014, și în top 20 de avocați din California, sub 40 de ani, în 2006. Anul acesta, Los Angeles Business Journal îl vede drept unul dintre cei mai influenți avocați din Los Angeles, în domeniul dreptului de proprietate intelectuală. Managing Intellectual Property îl consideră un “star al proprietății intelectuale”, între 2013 și 2017. Andrei Iancu a apărut în topul celor mai buni avocați din America, în fiecare an, din 2007 încoace, în domeniul său de expertiză. Southern California l-a numit “Super Avocat”, între 2008 și 2017. În 2016, Los Angeles Business Journal l-a desemnat avocatul anului pentru firme între 75 și 125 de avocaţi.

Andrei Iancu a apărat interesele TiVo, în procese cu EchoStar, AT&T, Verizon, Microsoft, Motorola și Cisco, și a adus companiei americane, în total, 1,6 miliarde de dolari. Irell & Manella a fost și în tabăra lui Donald Trump, într-un caz ce implica revendicări privind drepturile de autor asupra reality show-ului “The Apprentice”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share