Banner

Internship-ul devine contract de muncă pe perioadă nedeterminată

În cazul în care angajatorii mențin contractele de internship cel puțin doi ani, vor beneficia din partea statului de o subvenție de 1.000 euro pentru fiecare angajat, anunță deputatul PSD Mihaela Huncă.

“Guvernul a început demersurile pentru elaborarea legii internship-ului. În ultima ședință a executivului a fost adoptat memorandumul prin care tinerii vor avea posibilitatea să acceseze stagii profesionale și programe de internship, pentru a experimenta munca într-un mediu organizat, prin familiarizarea cu metodele de lucru și aplicarea cunoștințelor acumulate în perioada de studiu, dobândind astfel experiențe relevante în domeniile vizate. Programele de internship contribuie la definirea mai clară a perspectivelor de carieră ale studenților, pentru o inserție mai rapidă pe piața muncii”, declară Mihaela Huncă.

Din luna iunie, ministerele care coordonează programele de stagii și de internship vor începe consultări cu instituțiile administrației publice, mediul de afaceri, zona academică și organizațiile de tineret și de voluntariat, astfel încât acest model de lucru să devină o practică unitară pentru studenții de la toate universitățile din țară. “La această măsură se vor adăuga programele de tip <Pasarelă>, prin care locurile de muncă din sectorul public vor fi oferite temporar tinerilor dezavantajați, pentru a dobândi <abilități transferabile> în joburile din sectorul privat. Guvernul va finanța astfel 10.000 de contracte de muncă suplimentare, în următorii doi ani, în sectorul public, la nivel local în sistemul pasarelă”, afirmă parlamentarul social-democrat.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share