Investiție de 50.000 de euro în singura școală pe modelul flip education din România – elevii nu au teme, meditații și after school

Success Academy, cel mai puternic program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copii și adolescenți din România, în parteneriat cu Mizzou Academy (SUA), a lansat American Alternative School (AmSchool) – școala gimnazială și liceul cu programă americană și diplome recunoscute internațional, cu o investiție de 50.000 euro.

“În contextul actual, nevoia de a studia într-un sistem normal, atractiv pentru elevi, ce pune accent pe utilizarea gândirii, și nu doar pe memorare, este mai mult decât justificată. Școala de stat eșuează acum pentru că, deși copiii sunt diferiți, le uniformizează educația. Sistemul nu se adaptează la noile generații. În loc să încurajeze cooperarea, îi menține într-o zonă de competitivitate extremă, fără recompense și cu focus pe pedeapsă.

Profesorii nu știu să fie apropiați de elevi. Se impun prin frică și nu știu să estimeze și să antreneze potențialul fiecăruia. Școala eșuează pentru că lucrează ȋn clase supradimensionate, deși știm foarte bine că tinerii sunt performanți în echipe de 4-7. Ne-am dat seama că este nevoie de <O școală normală la cap>, care îi sprijină pe elevi să fie ei înșiși, fără frica de a fi certați. E un parcurs de învățare partenerial între copil și profesor”, spune Ovidiu Atanasiu, fondatorul American Alternative School/ AmSchool.

Cursurile AMSchool au următoarea structură: școală generală (clasele VI-VIII) și liceu (clasele IX-XII). Sistemul de educație dezvoltat la University of Missouri de College of Education oferă modele noi, moderne și eficiente de predare/ învățare.

Unu din doi bucureșteni nu are ȋncredere ȋn sistemul de educație de stat, ȋn timp ce 71 la sută dintre locuitorii Capitalei sunt de părere că ȋnvățământul românesc are nevoie de o reformă majoră, arată un sondaj Avangarde, publicat luna trecută. Percepția publică este susținută și de datele oficiale venite de la Ministerul Educației, care arată că doar 77 la sută dintre absolvenții de liceu de anul acesta s-au înscris la Bacalaureat, iar interesul este mai scăzut decât ȋn 2020 (82,4 la sută). Tot mai mulți români, ȋn special cei din Capitală și marile orașe, se orientează către școlile și liceele private, care vin cu un alt mod de învățare și cu alte oportunități.

5,3 la sută din populația școlară a României este ȋnscrisă ȋn astfel de unități private, iar acest procent crește, de la an la an, conform INS. Estimările arată că piața instituțiilor private de ȋnvățământ preuniversitar a ajuns la 1.000 de unități, dar, cu toate acestea, majoritatea școlilor vânează doar elite sau nu oferă diplome recunoscute internațional.

“Tinerii au nevoie să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional, care să le permită accesul la cele mai importante universități din lume. Părinții care solicită acest lucru sunt tot mai mulți. Promisiunea noastră este că ne vom însoți studenții până în momentul  în care sunt admiși la facultatea pe care și-o doresc, indiferent unde se află ea. Trebuie să ieșim din logica locală, îngustă, și să începem să gândim global”, completează Ovidiu Atanasiu.

Ovidiu Atanasiu, fondatorul American Alternative School/ AmSchool.

Modelul “flip education”, ȋn premieră ȋn România

Modelul “flip education” pornește de la elev spre profesor, iar accentul cade pe comunicare, colaborare și performanță. Practic, se inversează rolurile și responsabilitatea ȋnvățării. Prin planificare și obiective clare, tinerii sunt responsabili de propriul lor proces de învățare, iar profesorii au rolul de a-i sprijini necondiționat pentru ca ei să-și atingă obiectivele. Din această perspectivă, profesorul devine trainer, coach și mentor pentru studenții săi.

“Nu lăsăm pe nimeni în urmă, acesta este primul nostru principiu. Nu există copii care nu vor să învețe, ci doar metode greșit aplicate și/ sau instructori neimplicați. De aceea, am format o echipă completă, care să se asigure de succesul tuturor studenților noștri”, adaugă Ovidiu Atanasiu.

Particularitățile AMSchool

Este o școală 100 la sută “nouă” ce înglobează cele mai moderne practici educaționale:

  • Singura școală “flip education” din România;
  • Școală fără teme, fără meditații și fără after school;
  • Elevii studiază ȋn clustere de 5-7 copii, nu ȋn clase de 30;
  • Studenții sunt evaluați continuu și ghidați spre traseele profesionale, indiferent de clasa în care se află;
  • Suport personalizat pentru fiecare copil;
  • Spații deschise de învățare (open space learning);
  • Profesori cu funcție de mentori;
  • Echipă de suport formată din traineri, coachi și consilieri educaționali, cu toții implicați în susținerea performanței copiilor;

American Alternative School (AmSchool) este prima inițiativă în parteneriatul dintre Success Academy (România) și University of Missouri – College of Education (USA). Este o alternativă la sistemul clasic de învățământ din România și deschide poarta tinerilor către un sistem de educație coerent, actual și pragmatic. Structurat pe șase ani de studiu și creat pe modelul academiilor de corporație, Success Academy este cel mai puternic program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copii și adolescenți, din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share