iQuest are un birou nou în Cluj și își mărește echipa, pentru a cuceri piața europeană

Unul dintre cei mai importanți jucători din industria de software și soluții IT, iQuest și-a mutat operațiunile centrului din Cluj-Napoca într-un nou sediu modern de birouri clasa A+ și continuă să angajeze pe toate tehnologiile și specializările.

iQuest își continuă expansiunea pe piaţa vest-europeană prin adăugarea în portofoliu de noi servicii şi produse software, în domeniul Customer Engagement Commerce și Internet of Things. În 2017, compania se apropie de cifra de 100 de angajaţi noi, în cele cinci sedii din România – Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti -, dar și în centrul de dezvoltare din Varșovia, Polonia. Compania continuă recrutarea pentru o varietate de poziţii şi roluri, unele consacrate, precum tehnologiile Java, .NET sau Android, dar și pe platforme noi, precum SAP Hybris.

Pentru a asigura dezvoltarea continuă a angajaților săi, specialiștii iQuest au parte de programe de managementul carierei, training-uri tehnice și participă frecvent la conferințe de specialitate. Una dintre cele mai eco-friendly construcții din România, noua clădire în care cei 350 de specialiști iQuest Cluj dezvoltă soluții IT pentru clienți internaţionali este situată în imediata apropiere a centrului orașului. Mutarea în această clădire de patru etaje, din care iQuest ocupă momentan două, a fost un pas strategic, care să permită o expansiune în următorii ani, fără schimbarea locaţiei.

Angajații iQuest sunt implicați în susținerea comunităților în care își desfășoară activitatea, prin sprijinirea inițiativelor educaționale. Anul acesta, au participat la proiecte precum  Adoptăm o Şcoală, Yuppi Camp, Fondul Științescu, TEDxSibiu, Little People sau Shoebox. Compania organizează periodic evenimente dedicate comunității IT, unde pasionații de tehnologie au posibilitatea de a împărtăși cunoștințele și ideile, pentru a-și susține dezvoltarea profesională. Un exemplu recent este parteneriatul cu TechFest, cel mai complex eveniment de tehnologie din Transilvania.

Clienți de tradiție

Pentru 2017, iQuest estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro, în creștere cu opt procente față de anul trecut. Pentru anul viitor, estimează venituri de peste 35 milioane de euro, iar acest lucru va presupune o creştere continuă şi a numărului de angajaţi. “În urmă cu trei ani, am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluții, servicii și produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises). Am încorporat cele mai noi tendinţe ale tehnologiei pentru eficientizarea activităţii și pentru a le permite să răspundă nevoilor propriilor clienţi, într-un mod mult mai agil. La fel de important pentru noi, când am luat această decizie și am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noștri şi, în general, profesioniştilor din IT, șansa de a evolua în tehnologii și domenii de ultimă generație, şi să acceseze noi roluri în carieră”, declară Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.

Anul acesta, grupul iQuest continuă proiectele pentru clienţii cu tradiţie, precum Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, cărora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-și consolida poziția pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Compania a vândut și primele licențe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor.

Portofoliul de clienți iQuest a fost extins, în 2017, cu firme ce activează în industrii precum telecomunicații, știință medicală, transport și servicii financiare. Planurile pentru 2018 includ continuarea dezvoltării pe cele trei verticale de business: soluții IT end to end, servicii de integrare și produse software proprii, oferite cu precădere pe piaţa vest-europeană.

Investiție în carierele studenților

iQuest susține, de peste 15 ani, programul iQuest University, prin care studenții universităților tehnice din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Craiova pot învăța să codeze în limbaje de programare precum Java,  .NET sau C++. Studenții își pot dezvolta abilitățile soft și tehnice, necesare pentru a lucra în proiecte complexe de IT. O parte din cursuri sunt susținute la distanță (remote learning), de specialiști iQuest cu experiență. Unii dintre ei sunt foști participanți la acest programul.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share