Ca parte a unei serii de investiții strategice în Europa, liderul mondial în domeniul fabricării de mașini-unelte CNC, Yamazaki Mazak, a inaugurat, săptămâna trecută, primul birou de vânzări în România, în Brașov Business Park.
Într-o primă fază, Mazak a creat opt noi locuri de muncă, pe lângă membrii echipei care exista deja în România. Din ea fac parte ingineri specializați în dezvoltarea afacerii, aplicații și asistență tehnică. Producătorul japonez și-a propus să dubleze acest număr, în următorii cinci ani.
Biroul de vânzări Mazak din România este unul dintr-o serie de investiții făcute recent de Yamazaki Mazak în Europa. Cele mai recente sunt deschiderea unor noi unități în Danemarca, Suedia și Italia. În România, compania a identificat oportunități-cheie de dezvoltare în sectoarele aerospațial, agricol, auto, construcții, minerit și industria grea.
„Peisajul de producție din România este incredibil de dinamic. Există oportunități de creștere semnificative, pe o serie din principalele piețe verticale ale Mazak. Prognoza economică pentru această țară este promițătoare, iar deschiderea primului birou Mazak de aici este o confirmare a importanței sale strategice pentru operațiunile noastre din Europa Centrală. Partenerul nostru de încredere, Mazarom, ne-a ajutat să ne dezvoltăm o amprentă puternică în România în ultimele trei decenii. Așteptăm să ne consolidăm acest succes și să continuăm să colaborăm, ca să facem din Mazak furnizorul de mașini-unelte CNC preferat de comunitatea producătorilor din România”, declară Dr. Gábor Feminger, manager al sucursalei din România a Yamazaki Mazak Central Europe.
O altă premieră pentru Mazak a fost prezența la expoziția Metal Show & Tib, organizată la Romexpo-București, între 11 și 14 mai. Compania a participat la expoziție cu centrul său de prelucrare cu cinci axe, CV5-500. Această mașină versatilă cu cinci axe, prevăzută cu o masă cu diametrul de 500 mm, este unică în categoria sa, grație construcției sale cu pod de înaltă rigiditate, cu o masă rotativă complet susținută în consolă, care se deplasează în direcția axei Y pe sub pod. Aceasta o face să fie o soluție de prelucrare extrem de precisă și compactă, ideală pentru peisajul industrial divers din România.