Sibiu: Continental, partener strategic al Universității “Lucian Blaga”

Compania Continental va fi partener strategic al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) și în următorii trei ani.

În ultimii șase ani de colaborare cu universitatea, compania a investit peste 500.000 euro, iar acum își propune să dezvolte și să consolideze relația cu Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

Echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă generație, organizarea și susținerea competițiilor studențești la cel mai înalt nivel, precum și inițierea și susținerea de noi cursuri în curricula opțională, sunt câteva dintre proiectele ce continuă să fie dezvoltate în acest parteneriat strategic. Cele două instituții vor colabora pentru creșterea cifrei de școlarizare de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe, la specializările relevante pentru industria automotive. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a obiectivelor și a nevoilor de recrutare ale companiei pentru următorii ani.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate și cu taxă, pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențele cerute pe piața muncii. “Parteneriatul cu ULBS a fost mereu o prioritate pentru Continental, iar prin noul contract, consolidăm această colaborare. Lucrăm la cele mai noi trenduri din industria automotive, pentru o mobilitate mai sigură a bunurilor și persoanelor. Investim în elevi și studenți și ne asigurăm că, prin acțiunile noastre, ajutăm la dezvoltarea pieței de muncă. Astfel, suntem siguri că vom avea candidați competenți și în viitoarea generație”, declară Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Noul contract de colaborare elaborat de companie și universitate a fost semnat astăzi, în cadrul unei ceremonii la care au participat Astrid Fodor, primarul Sibiului, reprezentanții Universității – Ioan Bondrea, rectorul ULBS, Liviu Roșca, decan al Facultății de Inginerie, Angela Banaduc, decan al Facultății de Științe – și cei ai companiei Continental – Oswald Kolb, Lăcrămioara Dărăban, HR Manager al locației din Sibiu, și Liviu Bălan, coordonator al Centrului de Cercetare și Dezvoltare.

“Parteneriatul construit alături de Continental este exemplul elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei și universității, cât și întregii comunități. În cei 15 ani de colaborare, am dezvoltat programe care să le ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea. La aniversarea a 50 ani a ULBS, Continental va fi remarcat ca partener principal”, afirmă prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga”.

În 2018, Continental a realizat o cifră de afaceri preliminară de circa 44,4 miliarde de euro și are circa 244.000 de angajați, în 61 de țări. Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și  patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2017, avea în România circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share