Două luni la rând, cele mai multe căutări pe platforma Bestjobs.ro au fost pentru joburi remote sau work from home, cu un volum total de peste 500.000 de căutări și în creștere cu circa 40 la sută față de luna martie.

Numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori, în aprilie, a crescut cu 60 la sută față de luna anterioară, în timp ce volumul de candidaturi la acest tip de anunț a crescut și el considerabil, cu peste 75 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Jobul-vedetă al lunii aprilie, care a strâns cele mai multe candidaturi (1.362), vine de la platforma de anunțuri Olx.ro, care a căutat să recruteze prin BestJobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă.

Angajații din transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în aprilie, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 60.000. În același timp, a crescut interesul pentru un job nou din partea candidaților din industriile retail și call center, pe fondul creșterii cu circa 40 la sută a numărului de posturi în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Și în aprilie, candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie. Printre companiile ce au atras cei mai mulți candidați se numără Enel (3.124 candidați), Genpact (2.316), Unifarm (2.115), Olx Group (1.637), Vodafone (1.561) și Kaufland (1.330).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Conectează la piața muncii peste 2,5 milioane de profesioniști și are mai mult de 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Aproape 100 de posturi scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii, pentru medici și farmaciști, în spitalele din țară

Ziarul ”Viaţa Medicală” a publicat, ieri, lista completă a posturilor scoase la…

Zeci de posturi pentru medici, scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii, în spitalele de stat

Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică, din Ministerul Sănătății, a publicat…

Superjoburi pentru vorbitorii de română, în Europa: Raiffeisen, Volvo, Revolut, Uber, Fujitsu și Bridgestone angajează în Viena, Berlin, Milano sau Amsterdam

Companii importante, din vestul și centrul Europei, sunt în căutare de angajați…

Liber la angajări la stat, fără concurs. Aproape 300 de posturi disponibile în instituțiile publice, în acest moment

Guvernul României a anunţat că instituţiile publice pot face angajări fără concurs,…