Johan Gabriels, fost șef la RBS, Carpatica, Moneycorp și Ebury, va dezvolta fintech-ul iBanFirst în Europa de Sud și Est

Recent intrat în România, iBanFirst, unul dintre fintech-urile B2B cu cea mai mare creștere, l-a numit pe Johan Gabriels în funcția de manager regional pentru Europa de Sud și Est, calitate în care va superviza inclusiv biroul din România.

Johan Gabriels va coordona strategia de expansiune a iBanFirst în Europa de Sud și Est, cu obiectivul de a oferi companiilor locale soluții eficiente și rapide de plăți internaționale și acoperire a riscurilor de schimb valutar.

Noul manager regional iBanFirst are o experiență vastă în domeniul financiar și tehnologic, și o bună cunoaștere a pieței românești. În ultimii 12 ani, a condus mai multe instituții financiare și bancare, printre care RBS, Banca Carpatica, Moneycorp și Ebury. Este unul dintre puținii experți în fintech, domeniu care a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani. Tot mai multe companii aleg să lucreze cu un astfel de business datorită plăților rapide și transparente, cursurilor de schimb atractive și flexibilității și costurilor mai reduse. 

“Rămân conectat la biroul din România, care este una din țările cele mai dinamice în acest domeniu, și îmi voi folosi expertiza din ultimii ani pentru a deschide birouri în celelalte țări din regiune. Sunt multe similarități și conexiuni de business între țările din Europa de Sud și Est, am încredere în potențialul zonei și cred că aceasta va fi un motor de dezvoltare pentru business la nivel european”, declară Johan Gabriels. 

iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile, în peste 30 de valute. Integrează facilitățile open banking și le oferă clienților posibilitatea de a avea o evidență completă a tuturor conturilor bancare deținute și tranzacțiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă. Plătitorii și beneficiarii pot urmări stadiul plăților în timp real, cu ajutorul opțiunii payment tracker.

Expansiunea spre Europa de Sud și Est a fost posibilă după ce fondul american Marlin Equity Partners a achiziționat, la începutul anului, pachetul majoritar al acțiunilor iBanFirst, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Fintechul a inaugurat recent primul său birou în regiune, în București, sub conducerea lui Alin Latu, iar în următoarele luni intenționează să deschidă birouri în Bulgaria și Ungaria. 

iBanFirst este o companie premiată la nivel european. A fost inclusă în topul Financial Times 1000 Europe’s Fastest Growing Companies doi ani consecutiv (2020-2021) și în Deloitte Technology Fast 50 Belgia (premiată trei ani la rând: 2018-2020).

Fondată la Paris, în 2013, iBanFirst este reglementată ca instituție de plată și deservește peste 4.000 clienți din Europa. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, deține acreditări AISP și PISP. A atras finanțări de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia, Bpifrance Large Venture și NJJ Capital.

Articolul anterior

Ana Boata, promovată în grupul Euler Hermes

Articolul următor

România vrea să atragă nomazii digitali și le oferă viză. Este, însă, suficient?

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share