Kaufland inaugurează o cantină socială care va hrăni, zilnic, 500 de persoane defavorizate

Retailerul Kaufland România și Asociația Șansa ta lansează prima cantină socială dedicată sprijinirii persoanelor defavorizate, prin intermediul căreia oferă mese comunitare persoanelor fără adăpost și familiilor cu venituri mici.

Acțiunea vine în sprijinul persoanelor defavorizate și contribuie la diminuarea risipei alimentare. Cantina și-a deschis oficial porțile astăzi, în incinta Griro Tower din Calea Griviței, după o perioadă de test de două săptămâni.

Zilnic, de luni până vineri, personalul specializat va pregăti circa 500 de porții de mâncare caldă, ce vor fi distribuite de reprezentanții Asociației Șansa Ta către persoane vulnerabile și ONG-uri aflate în legătură cu acestea. Kaufland va asigura toate produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. O parte dintre alimente vor proveni din stocurile aflate în vânzare accelerată, iar meniul zilnic va fi stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor.

Beneficiarii trebuie să fie înscriși în evidența asociației. Ei se pot înscrie online, prin completarea formularului disponibil aici, sau direct la sediul cantinei. În această perioadă, cantina va funcționa în regim take-away (luat la pachet). Ea dispune de toate dotările necesare: bucătărie, unde se vor depozita și pregăti mesele oferite, zonă administrativă și cameră tehnică, vestiare și o zonă de servit, cu mese și scaune pentru circa 70 de persoane, ce va fi disponibilă după ridicarea restricțiilor.

Bucătăria este utilată cu echipamente de gătit moderne: cuptoare, plite, mașini pentru gătit (curățat, tocat, paste), frigidere, vitrine, camere pentru depozitare. Printre facilitățile disponibile se numără și sistemele de siguranță, instalații sanitare și de ventilație noi, vestiare cu dușuri, spălătorie pentru echipamentul de lucru, toalete pentru beneficiari, lift pentru persoanele cu dizabilități, o parcare cu 20 de locuri și o zonă de recepție a mărfii.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Credem că o companie are rolul de a fi partener al comunității și că implicarea face diferența, de aceea ne-am dorit să realizăm acest proiect ce vine în sprijinul persoanelor vulnerabile. Facem constant eforturi pentru diminuarea risipei alimentare, iar prin această acțiune ne-am propus să folosim inteligent toate resursele de care dispunem și să aducem zâmbetul pe buze celor care au nevoie de ajutor”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager la Kaufland România.

Kaufland și-a propus ca până în 2023 să reducă cu până la 50 la sută risipa alimentară din toate magazinele și să crească nivelul de conștientizare al acestui fenomen și în rândul consumatorilor. Compania și-a asumat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) lansate de Organizația Națiunilor Unite, pentru a aborda cele mai presante probleme cu care se confruntă societatea la nivel global. Proiectul Cantina Socială atinge în principal două dintre acestea: Fără foamete (ODD 2) și Consum și producție responsabile (ODD 12).

Articolul anterior

Matei Creiveanu, noul Administrator Public al Municipiului Timișoara

Articolul următor

UiPath obține o nouă finanțare de 750 de milioane de dolari. Primul unicorn românesc este evaluat la 35 de miliarde de dolari

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share