Banner

Kaufland: Salariul vine la începutul lunii – angajații primesc drepturile bănești mai devreme

Unul dintre cei mai mari angajatori privați din România mută data de plată a salariului, la începutul lunii calendaristice.

Din august, angajații Kaufland vor primi salariile cel târziu în a patra zi calendaristică a lunii. Este vorba despre salariul aferent lunii anterioare. “Avem o responsabilitate pentru colegii noștri: să le facem viața un pic mai ușoară, în fiecare zi. De aceea am devansat data, pentru ca salariul să ajungă înaintea facturilor – și, ideal, înaintea grijilor”, declară Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

Pachete de beneficii

Salariul minim brut al lucrătorilor comerciali a ajuns în acest an la 2.000 de lei, cu tichete de masă incluse. În funcție de vechime, salariul poate ajunge până la 3.800 de lei brut. Compania, cu peste 15.000 de angajați la finalul anului 2016, oferă deja unul dintre cele mai atractive pachete de beneficii pentru angajații din retail.

Pe lângă tichete de masă și asigurarea voluntară de sănătate, Kaufland oferă avantaje ce sprijină angajații să realizeze un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională: program flexibil de lucru, abonamente la săli de sport, tarife speciale la anumite hoteluri și posibilitatea de a împrumuta cărți, gratuit, prin intermediul Bookster. “Suntem cu adevărat o familie, în sensul că poți apela la colegii tăi când ai nevoie de liber sau la sistemul de lucru flexibil, când încerci să echilibrezi activitatea profesională cu viața personală”, spune Estera Anghelescu.

Kaufland încurajează angajații să adopte un stil de viață sănătos și dezvoltă activ inițiative care să-i sprijine în acest demers. Câteva exemple sunt cursurile de yoga cu traineri personali, dedicați exclusiv angajaților Kaufland și copiilor lor, sau antrenamentele de atletism și jogging. Retailerul oferă angajaților săi mai multe zile de concediu de odihnă anual, respectiv 22 de zile lucrătoare, peste perioada minimă legală, de 21 de zile. Ele sunt suplimentate în funcție de vechime și pot ajunge până la 27 de zile pe an, cu aproape o săptămână mai mult decât prevede legislația din România. “Ne dorim nu doar angajați, ci și cetățeni implicați – fiecare coleg are dreptul la două zile libere plătite pe an, în care se poate dedica unor acțiuni de voluntariat – de la mediu și până la susținerea pacienților care se confruntă cu boli incurabile”, afirmă Estera Anghelescu (foto).

Recunoașterea brandului de angajator

Kaufland România este singura companie din industria  de retail care a obținut, pentru al doilea an consecutiv, titlul de Angajator de Top în România, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute, din Olanda. Aceasta demonstrează performanța strategiei și a instrumentelor de resurse umane utilizate în cadrul companiei. Obținerea certificării reprezintă o recunoaștere a angajamentului companiei în asigurarea unui climat de lucru plăcut și propice dezvoltării profesionale a echipei sale.

Din 2014, Kaufland se regăsește în top 100 cei mai doriți angajatori din România, potrivit studiului European Graduate Barometer, realizat de institutul Trendence din Germania. Acest studiu se organizează anual și are ca scop analiza principalelor tendințe, la nivel național și internațional, privind segmentul de proaspăt absolvenți, studenți și tineri profesioniști, din cele mai importante centre universitare, în raport cu atractivitatea brandului de angajator pe piața din România.

Kaufland ocupă prima poziție și în clasamentul companiilor de retail food din Topul celor mai căutați angajatori, categoria Business-Commerce. Datele reies dintr-un studiu realizat anual de compania internațională de cercetare Universum Global, în Europa, în rândul studenților. În ediția din acest an, la studiu au participat 10.500 de studenți din România. Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în șapte țări și o rețea de 115 magazine în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share