KPMG introduce cote pentru managerii proveniți dintr-un mediu social defavorizat

Firma de contabilitate KPMG va deveni una dintre primele companii din Marea Britanie care vor introduce o cotă privind angajaţii aflaţi în funcţii de conducere, dar care provin dintr-un mediu social defavorizat, în ideea de a ajuta la reducerea decalajului de salarizare şi de a-şi diversifica forţa de muncă.

Companiile au început să ia măsuri pentru a-şi diversifica forţa de muncă prin creşterea numărului femeilor şi angajaţilor proveniţi din minorităţi etnice, în special în poziţiile de conducere. Însă introducerea unor ţinte care să vizeze mediul socio-economic de provenienţă a angajaţilor este mai puţin frecventă în eforturile de diversificare ale companiilor, notează Agerpres.

“Ne propunem ca, în 2030, 29 la sută dintre partenerii şi directorii noştri să provină din clasa muncitoare”, a informat KPMG, una din cele patru mari firme de contabilitate, alături de Deloitte, PwC şi EY.

În Marea Britanie, KPMG are 582 de parteneri şi circa 1.300 de directori. 23 la sută dintre partenerii KPMG şi 20 la sută dintre directorii săi provin din clasa muncitoare. În consiliul de administraţie, 20 la sută dintre membri provin din clasa muncitoare, un procent care scade la 14 la sută în cazul comitetului executiv.

În mod obişnuit, angajaţii care provin dintr-un mediu familial cu o educaţie superioară câştigă cu 8,6 la sută mai mult decât colegii lor care provin din clasa muncitoare. Potrivit definiţiei utilizate de KPMG, aceasta se referă la părinţii care au ocupaţii precum recepţioner, electrician, instalator, măcelar sau şofer de camion. “Facem training cu toţi colegii cu privire la mediul socio-economic, inclusiv cu privire la barierele invizibile care există”, precizează KPMG.

În iunie, Autoritatea ce reglementează pieţele financiare din Marea Britanie (FCA) a prezentat o serie de propuneri pentru a creşte diversitatea de gen şi etnică în consiliile de administraţie şi consiliile executive ale companiilor britanice, şi a sugerat că firmele ar putea lua în considerare şi alte tipuri de criterii, precum orientarea sexuală, dizabilităţile sau mediul socio-economic de provenienţă.

Articolul anterior

Aproape jumătate dintre angajații din România își doresc în primul rând birouri sănătoase. Un sfert le vor "verzi"

Articolul următor

Provocările Generației Z, în 2021: lipsa resurselor și a educației financiare, ghidarea în carieră și gestionarea emoțiilor

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share