KPMG: Parteneriat cu Universitatea din București, pentru modernizarea educației și a cercetării avansate în guvernanță publică și privată

Universitatea din București (UB) și KPMG România au semnat un parteneriat menit dezvoltării și modernizării învățământului și cercetării avansate în domeniul guvernanței publice și private, dar și a unei mai bune integrări și colaborări între mediul academic și cel de afaceri.

Partenerii au identificat patru direcții de acțiune, printre care întărirea și modernizarea predării, cercetării și trainingului în domeniul guvernanței și științelor administrative. Pe lângă susținerea unor formule moderne de pregătire a studenților în domenii legate de business și managementul afacerilor, parteneriatul pune accent pe necesitatea susținerii învățământului și a cercetării în domeniul guvernanței publice, considerată o prioritate națională, neglijată până acum în parteneriatele între mediul academic și sectorul privat.

Cele două instituții își propun alinierea standardelor academice românești la cele mai inovatoare evoluții europene și globale pe linia învățământului doctoral. Relansarea programelor doctorale presupune și o redefinire a modelului de învățământ și de cercetare avansată. Facultatea de Administrație și Afaceri din UB are în plan crearea unui nou program doctoral în studii administrative, cu accent pe legătura dintre cercetarea fundamentală și aplicațiile ei în domeniul organizațional și al sistemelor de guvernanță. Proiectul va fi susținut de KPMG.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

UB și KPMG depun eforturi și pentru întărirea racordării directe a mediului academic românesc la cel occidental. KPMG susține crearea, sub titulatura de KPMG Professorship (Profesor KPMG), a unei poziții pentru un profesor român care are o afiliere duală la o universitate din SUA și una din România – în cazul de față, Facultatea de Administrație și Afaceri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Întărirea prezenței academice și standardelor academice în dezbaterea, cultura și opinia publică românească, reprezintă un alt obiectiv strategic. Partenerii intenționează să creeze un nucleu în jurul căruia să mobilizeze și alți actori și parteneri publici și privați, pentru a iniția și gestiona proiecte de evenimente publice, conferințe, dezbateri, traduceri, editări de carte și programe de diseminare de natură științifică, educativă, artistică sau culturală.

Poziția de Profesor KPMG va fi ocupată de Dragoș Paul Aligică. Profesor de Științe Administrative la Facultatea de Administrație și Afaceri a UB, Senior Research Fellow al F. A. Hayek Program for Advanced Study in Philosophy, Politics and Economics la George Mason University, unde predă în Departamentul de Științe Economice, și cercetător afiliat al Ed Snider Center de la R. H. Smith School of Business, University of Maryland College Park, profesorul Aligică este specialist în sisteme de guvernanță, analiză instituțională și teorie normativă, fiind autor și editor a 12 cărți de profil și a peste 100 de articole, studii și analize de specialitate.

“Parteneriatul este o expresie a viziunii noastre strategice și îmbină noțiunea de angajament de responsabilitate socială corporativă cu ideea de a încuraja inovația și experimentul instituțional în sectorul producției și a distribuției de cunoaștere aplicată și know-how, un sector din care fac parte, în forme diferite, dar strâns legate, industria de consultanță și sistemul de educație superioară”, explică Ramona Jurubiță, Country Manager Partner al KPMG România.

“Într-un moment în care, în întreaga lume, instituțiile academice se află într-un proces de căutare și de reașezare, iar mediul de afaceri încearcă să își recalibreze nu doar modelele de business, ci și modul în care își definește responsabilitatea sa socială în funcție de evoluțiile tehnologice, culturale și instituționale de la începutul secolului 21, UB și KPMG au decis să testeze câteva idei care – sperăm – ar putea aduce ceva nou și constructiv în peisaj privind modalitățile de relaționare a cercetării și a învățământului academic cu practica. Ne dorim ca proiectul să aibă capacitatea să inspire și alte experimente similare în cadrul comunității academice a universității”, declară rectorul Marian Preda.

Articolul anterior

Timișoara: Britanicii de la Amdaris se mută în Iulius Town și recrutează programatori de top

Articolul următor

Timișoara: Irlandezii de la Everseen "construiesc" un laborator de machine learning și inteligență artificială la Universitatea Politehnica

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share