Kromberg & Schubert: Profesioniștii

Compania multinațională Kromberg & Schubert activează în județul Sibiu încă din 2005. Evoluția sa a avut, de-a lungul timpului, un trend ascendent, în ciuda contextului economic național și mondial care nu a fost mereu favorabil. Criza economică nu a avut ca rezultat decât îmbunătățirea și perfecționarea unor procese, fără să clatine stabilitatea și durabilitatatea filialelor din Sibiu ale puternicului concern Kromberg & Schubert.

Cu un plan de afaceri bine pus la punct, cu o structură managerială performantă și deschisă la nou, cu o politică de resurse umane și administrativă coerentă, Kromberg & Schubert a reușit să se adapteze cu succes mediului de afaceri din Sibiu, să fie competitivă pe o piață mondială riguroasă, caracterizată de o concurență acerbă.

Kromberg & Schubert la Mediaș

Kromberg & Schubert Mediaș produce cabluri de motor pentru prestigioasa firmă constructoare de mașini, Audi. Pentru acest proiect se confecționează cabluri, de aproape cinci ani, timp în care au reușit să convingă de calitatea produselor și de gradul sporit de seriozitate și responsabilitate a angajaților. Volkswagen a decis să își producă la Mediaș, pe lângă cablurile de motor, și pe cele integrale. Astfel, din 2011, Kromberg & Schubert Mediaș produce pentru Golf Cabro, iar din 2012 – pentru Amarok. Proiectele au trecut cu succes de faza de ramp-up și au necesitat o atenție sporită, atât în ceea ce privește implementarea modificărilor, cât și referitoare la gestionarea resurselor materiale și umane.

Angajații Kromberg & Schubert sunt permanent instruiți și școlarizați, pentru a învăța să lucreze cât mai corect și eficient. Condițiile de muncă deosebite, serviciile de calitate puse permanent la dispozitie, echipamentele noi și performante, sunt doar câteva dintre beneficiile gândite pentru motivarea angajatului. La toate acestea se adaugă salariul motivant, anual reconsiderat în funcție de evoluția pieței de muncă și financiare, evaluări obiective, feedback-uri realiste, bonusuri și prime. Așa a reușit Kromberg & Schubert a reușit să mențină același număr de angajați, atunci când multe companii din zonă recurgeau la soluția concedierilor în masă, cum a reușit să atragă la Mediaș proiecte noi și performante, să facă angajări, în aproape toate structurile, la sfârșit de an.

Centrul de Cercetare și Dezvoltare

Tot din 2005, la Centrul de Cercetare și Dezvoltare de la Sibiu sunt dezvoltate produse variate. Modulele mecatronice, cablajele auto sau componentele din plastic dezvoltate aici sunt ulterior produse în diferite locații Kroschu din lume. Proiectele sunt dezvoltate în colaborare cu patru locații partenere, din divizia de cercetare-dezvoltare a concernului. Pentru a se adapta perfect atât la cerințele concernului, dar și la evoluția permanentă și tumultuoasă din industria automotive, la Sibiu sunt dezvoltate produse numai pentru OEM (constructori de autovehicule) germani: Audi, BMW, Daimler și Volkswagen. Câteva dintre variatele proiecte de cablaje aflate în dezvoltare sunt Audi A4 Motoare, BMW Mini Countryman, Daimler AMG SLS, VW Tiguan și Amarok.

Prima echipă de ingineri a început cu dezvoltarea unui modul de comandă mecatronic, pentru motocicletele BMW. A urmat formarea altor echipe, direcționate către dezvoltarea de sisteme electrice pentru autovehicule – cablaje electrice. Varietatea produselor este considerabilă, de la produse simple (cablaje pentru uși sau bara de protecție) și până la cablaje integrate pentru autovehicule. Kromberg & Schubert investește permanent în dezvoltarea și fidelizarea angajaților, care prin cunoștințele acumulate de-a lungul timpului, prin permanenta adaptare la cerințele noilor generații de autovehicule, au devenit, cu fiecare zi, profesioniști mai buni.

Centrul de Performanță IT

În mai 2011, s-a deschis în Sibiu și Centrul de Performanță IT. Inginerii de aici oferă suport, în domeniul IT, pentru toate filialele Kroschu. Centrul de Performanță IT este unul dinamic. Flexibilitatea angajaților și performanța sunt perfect dezvoltate, pentru ca întreg concernul să respecte aceleași norme și proceduri, să se adapteze culturii organizaționale specifice Kromberg & Schubert. Ingineri români, specialiști în IT, oferă suport tuturor filialelor Kroschu din lume, într-o manieră foarte diversificată. De la formarea unui nou departament IT, implementarea unor procese noi sau a sistemelor Kroschu, așa cum fac în China, până la perfecționarea infrastructurii unei fabrici, rezolvarea problemelor de wiring și rețelistică, așa cum fac în Macedonia, specialiștii IT de la Sibiu sunt permanent pregătiți și disponibili să susțină orice unitate de producție veche sau deschisă mai recent, din concernul Kromberg & Schubert.

În cei șapte ani de existență Kromberg & Schubert a reușit să fie recunoscută atât pe plan local, cât și internațional, pentru calitatea produselor și serviciilor sale, pentru profesionalismul și responsabilitatea angajaților săi, pentru managementul performant. Adaptabilitatea la condițiile economice din țară și străinătate, la evoluția pieței muncii sau a industriei stau la baza acestei construcții sănătoase și profitabile care se numește Kromberg & Schubert.

articol publicat în sb.business – ediția de toamnă 2013

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share