Dräxlmaier a împrumutat 75 de milioane de euro de la BERD ca să-și extindă capacitatea de producție în România și în alte două țări

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) oferă un credit de până la 75 de milioane de euro producătorului german de componente auto Dräxlmaier Group, pentru investiții în mobilitate electrică și cheltuieli generale de capital în trei țări din Europa de Sud-Est – România, Macedonia de Nord și Moldova.

Împrumutul va sprijini extinderea capacității de producție a Dräxlmaier în România pentru unitățile de cablaje de înaltă tensiune și sisteme de baterii pentru vehicule electrice și va extinde accesul la competențe relevante pentru piață, notează Seenews.

Compania  va introduce noi programe de formare pentru competențele tehnice emergente și programe de ucenicie, în colaborare cu universitățile locale, pentru a sprijini pregătirea forței de muncă și incluziunea în regiune.

Grupul german este prezent în România din 1993 și are circa 15.000 de angajați în unitățile de producție din Brașov, Hunedoara, Pitești, Satu Mare și Timișoara. În 2021, a alocat 200 de milioane de euro pentru construcția unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice la Timișoara, cu investiții pe șase ani.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share