Lego își răsplătește angajații cu bonusuri mărite și zile libere, după un an “extraordinar”

Producătorul danez de jucării Lego A/S, ale cărui “cărămizi” de plastic colorate sunt preferate de copiii din 130 de ţări, a decis să-şi recompenseze angajaţii cu bonusuri mai mari şi mai multe zile libere, după ce 2021 s-a dovedit a fi un an “extraordinar”.

Peste 20.000 de angajaţi vor primi trei zile libere suplimentare şi bonusuri mărite, în aprilie. Aceste beneficii suplimentare vin la aproape două luni după ce Lego a anunţat dublarea profitului operaţional în primele şase luni ale anului, în condiţiile în care grupul danez a crescut mai rapid decât rivalii pe pieţele sale importante. 2021 a fost un an extraordinar, iar proprietarii companiei vor să recunoască contribuţia angajaţilor, a precizat Benjamin Hjorth, purtător de cuvânt la Lego.

Lego este renumită pentru faptul că majorează bonusurile angajaţilor care lucrează în magazine, fabrici de producţie şi birouri. În 2015, angajaţii Lego au beneficiat de un al 13-lea salariu. Hjorth nu a dezvăluit cât de mare va fi bonusul pentru acest an, notează Agerpres.

Cunoscut pentru “cărămizile” sale de plastic colorate, Lego concurează cu nume precum Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, şi Hasbro. Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei, pe care a început să le creeze în 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în 1932. Numele provine de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă “eu îmbin”.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30 la sută pe piaţa de jucării din România.

Articolul anterior

PwC: Munca remote a crescut productivitatea, dar a adus și un val de demisii din cauza burnout-ului

Articolul următor

Cognizant Softvision a angajat 1.000 de programatori în România, în primele 11 luni din 2021

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share