Cognizant Softvision a angajat 1.000 de programatori în România, în primele 11 luni din 2021

De la începutul anului, Cognizant Softvision, lider în dezvoltarea de servicii și produse software, reprezentant al “gigantului” Cognizant în România, a angajat peste 1.000 de profesioniști în domeniul dezvoltării de software.

Acest prag de angajare, fără precedent în industria de profil, întărește poziția de mare angajator în IT și aceea de companie care dezvoltă soluții digitale, folosind ultimele tehnologii pentru clienții și angajații săi. Pentru a atinge acest prag de recrutare, compania s-a bazat pe fundamentul EVP-ului – The Place To Be, Now and Beyond, amplificat de două inițiative lansate în ultimul an: modelul de recrutare națională și modelul cultural Studio eXperience.

  • Recrutarea la nivel național – lansat la începutul anului, modelul de recrutare oriunde din România le-a dat șansa actualilor și viitorilor angajați să aleagă locul de unde vor să lucreze. Ei pot opta pentru munca de la birou, în orașele unde compania are sedii deschise, de acasă, de oriunde din România, ori hibrid.
  • Studio eXperience – este cultura născută din realitatea post-Covid și oferă cadrul de scalabilitate a operațiunilor Cognizant Softvision la nivel național, prin îmbunătățirea experienței de muncă a angajaților bazată pe flexibilitate, opționalitate, pentru a oferi astfel fiecărui angajat posibilitatea de a alege de unde și cum lucrează.

“Peste 1.000 de angajați în 11 luni înseamnă un puternic indicator al faptului că Cognizant Softvision se bucură de atenție și considerație în regiune. Într-un an în care trendul este de reconsiderare a locului de muncă, fără precedent pe piață, ne bucură că peste 1.000 de oameni au ales Cognizant Softvision drept companie unde să se dezvolte, să crească, să devină cea mai bună versiune a lor, exact așa cum promite și EVP-ul nostru.

Aceasta este, de fapt, esența Cognizant Softvision: crearea unui loc în care cei mai importanți trei piloni din cariera fiecăruia: oamenii, statutul companiei și oportunitățile se îmbină armonios, un loc unde posibilitățile de creștere sunt nelimitate și, în același timp, adaptate stilului propriu de viață”, spune Mihai Constandiș, Country Manager, Romania and Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision.

Cognizant Softvision a adus în echipă oameni care acoperă un spectru larg de tehnologii, precum JAVA, Web, .NET, Mobile, Big Data, DevOps și QA Automation, și va continua trendul susținut de recrutare.

Un alt motiv ce a facilitat atingerea acestei cifre a fost structura specifică de organizare a companiei, în principal cu accent pe conceptul de Pods, Guilds și Comunități. Pod-urile sunt echipe multidisciplinare cu o metodologie de lucru Agile, care colaborează direct cu clienții companiei. Aceste modele de lucru au fost dezvoltate pentru a conferi structură și adaptabilitate pentru organizația din România și pentru a facilita scalabilitatea, indiferent de cât de mare ar fi ea, în principal după achiziția Softvision de către Cognizant, la finalul lui 2018.

“România continuă să ridice ștacheta pentru organizația noastră și pentru omologii din alte regiuni. Expertiza, modelul de leadership și cultura organizațională au oferit stabilitate și au generat noi oportunități de dezvoltare, în aceste timpuri nesigure”, declară Andres Angelani, CEO, Cognizant Softvision.

DESPRE COGNIZANT SOFTVISION

Este lider în domeniul soluțiilor software și dezvoltă soluții și produse digitale complete, care conectează marile branduri ale lumii cu consumatorii finali. Are o echipă de peste 4 600 de profesioniști în dezvoltarea de produse software – product, design și engineering -, într-o rețea de studiouri globale din zece țări de pe cinci continente. Cognizant este unul dintre cei mai puternici jucători din IT la nivel global. Cu sediul central în SUA, este pe locul 193 în topul Fortune 500 și apare constant pe lista celor mai admirate companii din lume.

Articolul anterior

Lego își răsplătește angajații cu bonusuri mărite și zile libere, după un an "extraordinar"

Articolul următor

Integratorul de servicii de automatizare Encorsa creează "angajații digitali" ai viitorului

Articole din aceeași categorie
Total
17
Share