Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, în concert la București

Foto: Conservatorium van Amsterdam

Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal Stradivarius “Pachoud”, din 1694, va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar, în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și dirijor.

În 27 februarie, la ora 19, artistul român va evolua alături de Orchestra  de Cameră Radio și de o altă invitată specială: pianista Lorena Țecu, colaboratoare la Boston University College of Fine Arts şi la Conservatorul de Muzică New England din Boston. A fost selectată de Yehudi Menuhin ca pianist al Academiei de Muzică Menuhin din Elveţia și a susţinut turnee, în toată lumea, alături de Orchestra Camerata Lysy, alături de care a prezentat un concert privat la Castelul Gandolfo (Italia), pentru Papa Ioan Paul al II-lea.

Liviu Prunaru şi-a construit o bogată carieră internaţională, cu apariţii solistice alături de Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National Belgique, Orchestra Filarmonică din Atena, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de cameră din Indianapolis. Este invitat la festivaluri prestigioase, precum cele din Bruxelles, Buenos Aires, Flandra, Evian, Atena şi Salzburg. Este implicat activ și în domeniul pedagogic – este profesor de vioară la Academia Menuhin.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share