Luca Niculescu, reales ca preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a fost reales în funcția de preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF).

Luca Niculescu ocupă această poziție din februarie 2019. Grupul reuneşte ambasadori din state şi guverne membre, asociate şi observatoare la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), acreditaţi în Franţa.

“Le mulțumesc colegilor pentru că m-au reales președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța. O asociație cu peste 40 de ambasadori, de pe mai multe continente, care militează pentru valorile francofoniei, pentru toleranță, diversitate, înțelegere reciproca, multilingvism. Am lansat, în ultimii doi ani, demersuri și parteneriate importante, arătând că, în pofida pandemiei, putem avansa în acțiunile noastre. Iar proiectul de care sunt cel mai mândru – Marele Premiu al Ambasadorilor Francofoni – își croiește un drum bun printre premiile literare din Franța”, spune Luca Niculescu.

Creat în februarie 2014, GAFF are drept obiectiv promovarea limbii franceze, a valorilor și principiilor francofoniei. Acțiunile sale vizează să facă cunoscută francofonia în toată diversitatea sa, să stimuleze schimbul de expertiză între statele francofone și să contribuie la apropierea dintre culturi și la valorizarea sinergiilor în spațiul francofon.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share