Banner

Magazinele Praktiker, cumpărate de concurență

Kingfisher, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, a semnat contractul de achiziţie pentru 100 la sută din acţiunile Praktiker România.

Kingfisher plc deține în România 15 magazine Brico Depôt, la care se adaugă acum cele 27 de magazine ale competitorului Praktiker România, companie deținută anterior de omul de afaceri turc Ömer Süsli. “România are o piață de bricolaj și amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenția ca pe termen mediu să ne creștem cota de piață. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenței, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara”, declară Adela Smeu (foto), CEO al Brico Depôt România.

Grupul Praktiker a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 140 milioane de euro și prezență în 23 de orașe. “Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel. Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, cu o cifră de afaceri de circa 140 de milioane de euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de orașe. Suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”, afirmă Ömer Süsli, fostul proprietar al Praktiker.

Bricostore România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 657 milioane de lei, în creştere cu opt la sută faţă de 2015. Compania şi-a diminuat pierderile de la 119 milioane de lei, în 2015, la 36 de milioane, în 2016. Anul trecut, compania a redus numărul de angajaţi la 840, de la 1.075 de salariaţi în 2015. Praktiker are 1.700 de angajaţi.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share