Mâna șefului

Încă de la vârste fragede, cam toți visăm să ajungem șefi undeva și, chiar dacă ajungem într-o funcție de conducere, în majoritatea cazurilor, tot avem parte de un șef.

Ovidiu Halunga

Contributor

Relația șef-angajat a devenit o problemă mai mult decât importantă pentru managerii care doresc să obțină rezultate. Importanța relației dintre angajat și superior este întărită și de unele expresii ce au legătură cu anumite organe ale șefului: “cum să dai bine  în ochii șefului?”, “oare o să ajungă la urechile șefului?”, “șeful care îmi mănâncă ficații”, etc.

Eu o să mă opresc la mână și, prin prisma unor experiențe personale, o să-mi dau cu părerea despre mâna șefului.

În condițiile actuale, relația dintre șef și angajat este într-o dinamică continuă. Relația tradițională, în care superiorul dă ordine și subalternul le execută, chiar dacă se spune că e pe cale de dispariție și este înlocuită rapid de relația de tip parteneriat, încă este suficient de prezentă. În acest tip de relație, mâna șefului te felicită extrem de rar, fiind folosită cu precădere la gesturi de amenințare și la arătarea ușii, atunci când ești concediat.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Se spune că, la nivel global, unu din cinci manageri este  toxic, iar un superior toxic, printre altele, îți crește riscul de boală cardiacă, adică te duce la moarte. Metaforic, văd mâna șefului când îți va arunca un bulgăre de pământ peste sicriu. În business și sport, dacă ai rezultate, încă poți fi tolerat pe termen scurt, chiar dacă ești un manager ticălos. Am cunoscut cazuri în care un ticălos a fost angajat pe un post de manager pentru că era ticălos și, la momentul respectiv, organizația credea că problemele se pot rezolva prin ticăloșie. Rezultatele au demonstrat contrariul.

Nelson Mandela spunea că: “Un cap bun și o inimă bună sunt întodeauna o formidabilă combinație”. Dacă ai norocul să fii condus de un șef cu o asemenea combinație și dacă ești un obișnuit al podiumurilor, atunci cu siguranță mâna șefului o va strânge sincer de multe ori pe a ta sau te va bate amical pe spate. Nu toată viața reușim să fim performeri și, uneori, avem și perioade mai proaste sau situații nu prea plăcute. Eu nu am să uit niciodată momentele în care mă clătinam și cineva m-a scos din acea zonă cu câteva vorbe. E important să nu cazi, fiindcă chiar cel mai cumsecade și prietenos șef are ezitări mari în a-ți întinde mâna pentru a te ridica de la podea.

Succesul presupune talent, munca și norocul de a întâlni oameni care să creadă în steaua ta. La un moment dat, ai nevoie de un șef uman care să te bată cu mâna pe umăr și să-ți spună: “continuă, eu cred în tine!”.

Articolul anterior

Georgeta Dendrino, vicepreședinta celei mai mari rețele mondiale de business pentru femei

Articolul următor

PwC: 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală, în următorii 10 ani

Articole din aceeași categorie
Citește

Inovația pe frontul de est

După revoluția din 1989, economiile din Est intră într-o nesistematizabilă tranziție către economia de piață. Efecte? Inflație, privatizări,…
Total
25
Share