MedLife își transformă cea mai mare clinică din vestul țării în spital suport COVID

SUPORT. Medlife pune la dispoziție întreaga unitate spitalicească, ce include 20 de paturi cu prize de oxigen și patru paturi ATI.

Spitalul MedLife Genesys din Arad, cea mai mare unitate medicală a grupului Medlife din vestul țării, este al doilea spital privat din România care se alătură sistemului medical public și va fi reconfigurat pentru a trata cazurile medii și grave, ce necesită internare la terapie intensivă.

“Punem la dispoziție întreaga unitate spitalicească, ce include 20 de paturi cu prize de oxigen și patru paturi ATI. Asigurăm spațiul, personalul medical, aparatura medicală de ultimă generație și logistica necesară desfășurării activității de tip suport. Activitatea obișnuită de până acum se va opri – nu se vor mai efectua nașteri și nici alte tipuri de operații, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport COVID. Sperăm să ușurăm astfel povara asupra sistemului sanitar și să oferim pacienților din vestul țării șansa de a primi îngrijirea de care au nevoie. Avem o echipă medicală de profesioniști dedicată, ce va asigura îngrijire și tratament pacienților infectați”, declară Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

Pacienții care vor avea nevoie de intervenții chirurgicale ce nu suportă  amânare vor fi transferați către spitalul Polisano din Sibiu, unde este pregătită logistica necesară pentru astfel de situații. Pe lângă pacienții COVID, MedLife vine și în sprijinul pacienților cronici, cu alte patologii. Unitatea MedLife Genesys a configurat zona de clinică, astfel încât activitatea din cabinetele de specialitate pentru monitorizarea pacienților cu alte boli și activitatea din laborator să nu se intersecteze cu circuitele pentru spital.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Ca și până acum, vor fi respectate cu strictețe normele de siguranță impuse, personalul medical din ambulator și spital va fi testat periodic, pentru a ne asigura că sunt bine și pot interacționa în condiții de maximă siguranță cu pacienții. Pentru siguranța copiilor, specialitățile de chirurgie pediatrică și cardiologie pediatrică își vor muta activitatea în corpul secundar al Hyperclinicii MedLife Genesys. Vom spori și activitatea pentru consultațiile online, pentru ca pacienții să poată beneficia de tot suportul medicilor în această perioadă critică”,  spune Adrian Jivan, Manager MedLife Genesys Arad.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De la începutul pandemiei, MedLife a creat circuite dedicate pentru a prelua în siguranță pacienții cu nevoi speciale: pacienți oncologici; gravide; pacienți cu patologie cardiacă, diabet și nu numai, și a întărit echipele de chirurgie, pentru a prelua în cel mai scurt timp pacienții care au nevoie de operații chirurgicale. În plus, a dezvoltat programe de screening pentru pacienții care au trecut prin infecția cu noul coronavirus.

În paralel, Medlife a dezvoltat în timp record patru laboratoare COVID în zone ce au avut nevoie de creșterea capacității de testare: București, Timișoara, Cluj și Sfântu Gheorghe. A demarat și o serie de programe sociale, care să sprijine diverse categorii-cheie: programul de testare pentru HoReCa, programul de testare pentru învățători, programul de donare de plasmă.

MedLife a demarat și o serie de studii de piață cu privire la imunizarea populației, secvențierea genomului și evoluția anticorpilor, finanțate din resurse proprii și care au fost puse la dispoziția autorităților, pentru a le sprijini în managementul decizional al pandemiei. Compania are în plan să investească resurse importante pentru proiecte dedicate reabilitării pacienților post-COVID, să crească și capacitatea de testare prin deschiderea a noi laboratoare, să continue demersurile de cercetare și să dezvolte programele de screening pentru pacienți cu o atenție sporită în zona de digitalizare și medicină personalizată.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share