Megafabrica Automotive Continental din Timișoara a realizat un salt semnificativ în istoria sa tehnologică și a atins borna de un milion de unități produse ale sistemului multidisplay.
În plină evoluție digitală, sistemul integrat confirmă rolul de pionierat al echipelor de cercetare și dezvoltare și al celor din unitatea de producție timișorene. Nu este vorba doar despre un simplu avans tehnologic, ci o reală experiență holistică pentru șoferi și pasageri. Sistemul combină instrumentele tradiționale de bord cu sistemul inovator de navigație, multimedia sau conectivitate, și oferă o experiență interactivă pentru utilizatori, într-o singură unitate sofisticată și intuitivă.
Cu un design curbat, ecran tactil și asistență prin cameră, integrată, pentru șofer, tehnologia permite optimizarea spațiului pe bord, simplifică interacțiunea utilizatorului cu tehnologia vehiculului și oferă o experiență mai fluidă și adaptată nevoilor actuale.
- Autoklass schimbă toate mașinile de serviciu ale managerilor companiei cu modele electrice
- Care sunt domeniile vizate de controalele ITM în 2025? Ce trebuie să știe companiile
- International Workplace Group deschide un nou spaţiu de lucru flexibil în Bucureşti, pe fondul cererii crescute pentru soluţiile de muncă hibridă
„Inovația continuă a fost cheia succesului acestui produs, iar fabrica din Timișoara a demonstrat excelență în producția de înaltă precizie și eficiență. În spatele fiecărei unități produse stă o echipă de specialiști care au combinat tehnologia de ultimă oră cu un proces de fabricație riguros și atent controlat. Producerea unității cu numărul un milion este o reușită excepțională pentru noi toți și confirmă dedicarea colectivă și hotărârea de a menține cele mai înalte standarde în industria automotive. Ne propunem să continuăm pe acest drum al inovației și să ne consolidăm contribuția la dezvoltarea industriei auto”, spune Lucian Mărgineanu, Plant Manager al megafabricii automotive din Timișoara.
Linia de producție asigură un proces eficient și precis. Echipa analizează și implementează soluții avansate de învățare automată, colectează date pentru a compara deciziile umane cu cele automate și facilitează astfel integrarea roboților colaborativi în procesul de producție.
Între 1999 și 2023, Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2023, avea peste 20.300 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.