Michelin investeşte încă 60 de milioane de euro în România – 140 de joburi în plus

Uzina de cord metalic Michelin Zalău Cord își va crește capacitatea de producție cu 50 la sută, până în 2019. Datorită proiectului de investiții, vor fi create 140 de noi locuri de muncă, iar producția va crește până la 60.000 de tone de cord metalic pe an.

Fabrica din Zalău este o unitate strategică pentru Grupul Michelin, prin producţia de cord metalic şi asamblaje metalice – componente vitale în producția de anvelope. Cu peste 90 la sută din producția de cord metalic destinată exportului, Michelin Zalău Cord contribuie la producția de anvelope din numeroase uzine Michelin din Europa, SUA și Asia. “De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune, susținute de un progres constant, dar şi agilitatea şi expertiza echipelor, au facut ca uzina să câștige încrederea Grupului, pentru a prelua noi proiecte inovatoare”, declară Sean Parry, director al Platformei Industriale Michelin din Zalău.

Michelin Zalău Cord a fost construită ca o investiție greenfield, în perioada 2003-2004. Uzina furnizează cord metalic – una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei – uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme şi camioane. În acest moment, compania are circa 350 de angajați. “Datorită angajamentului întregii echipe, cu acest proiect, uzina va sprijini chiar mai bine ambițiile de creștere ale Grupului, prin furnizarea de cord metalic uzinelor Michelin din lume. Mă bucur că acest proiect va crea noi locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea comunității din Zalău”, adaugă Sean Parry.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001 și a investit peste 400 de milioane de euro, de-a lungul anilor, pentru modernizarea uzinelor. Michelin are în România în jur de 3.300 de angajaţi, trei uzine (două la Zalău şi una la Floreşti), o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa. Activităţile comerciale ale Grupului pentru 12 țări din Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti.

DESPRE GRUPUL MICHELIN

Este lider în domeniul anvelopelor. Ținta Grupului este să îmbunătățească sustenabil mobilitatea clienţilor săi, să proiecteze și distribuie cele mai potrivite anvelope, servicii și soluții pentru clienții săi, să furnizeze servicii digitale, hărți și ghiduri ce contribuie la crearea unor experienţe unice în excursii şi călătorii, și să dezvolte materiale de înaltă tehnologie, ce deservesc industria mobilităţii. Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franța, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi și operează 68 de unități de producție, în 17 țări. Acestea au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015.

Articolul anterior

Sibiu: Bancher de top, noul manager al Spitalului Județean

Articolul următor

Farmacia Dona își măreşte echipa de specialiști

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share