Ministrul Sănătății anunță “evaluări” pentru toate spitalele private din România

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, spune că, deși nu este “în fișa postului”, va declanșa o operațiune de evaluare a tuturor spitalelor private din țară, iar cele care nu respectă regulile vor rămâne fără autorizația de funcționare.

Ministrul Sănătății afirmă că va fi “foarte dură” cu spitalele private care au doar denumirea de spital. “Ne vom face o evaluare proprie. Ar fi trebuit ca această evaluare să fie făcută de cei care sunt îndreptățiți să facă asta, de Direcțiile de Sănătate Publică, de Casele de asigurări de sănătate, care intră în contract cu aceste spitale. Sunt autorități care sunt abilitate să facă acest lucru. Pe de altă parte, trebuie să așteptăm rezultatele anumitor comisii de anchetă, să spună exact ce se întâmplă sau cum se întâmplă. Sunt lucruri pe care apoi le regretăm. Am nevoie de o evaluare exactă. Colaborez cu spitalele care au grijă de pacienți cu adevărat”, a declarat Sorina Pintea (foto) pentru RFI.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit acesteia, criteriile după care vor fi analizate spitalele private “există deja și sunt clare”, iar unitățile medicale care nu se încadrează în aceste criterii riscă să rămână fără autorizația de funcționare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share