Programul “Permis pentru viitor”, organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România, a ajuns la cea de-a șasea ediție.
Programul acoperă costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii cu vârsta între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise, online sau prin poștă, până în 23 ianuarie 2021.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
“Tinerii aflați la început de drum se confruntă cu multe dificultăți, mai ales atunci când provin din medii defavorizate. Dificultățile sunt accentuate de perioada de criză generată de pandemie. MOL România înțelege acest context și vine alături de tinerii care au nevoie de resurse și de sprijin. Interesul manifestat pentru acest program a crescut cu fiecare ediție, ceea ce ne-a demonstrat utilitatea sa”, declară Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
De la începutul programului, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile: 69 au obținut permis de categoria B, 8 categoria C, o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/ remorcă până la limita de 4.250 kg) și un tânăr are permis pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. Formularul de înscriere și alte detalii se găsesc pe site-urile pentrucomunitate.ro și molromania.ro.
“Timp de două luni, primim înscrieri și asigurăm informare permanentă pentru cei interesați. Completarea corectă a formularului simplu de înscriere și anexarea celor cinci documente obligatorii sunt condițiile intrării în acest concurs de proiecte. Constituie un avantaj o adeverință din partea unui angajator ce oferă un loc de muncă, în cazul în care solicitantul va poseda permis de conducere, și constituie un avantaj și o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții care susține necesitatea finanțării”, explică András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate.
În cei cinci ani de la lansare, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.