NewLaw.ro, la 6 luni de la lansare. Cele mai frecvente solicitări din partea antreprenorilor: consultanță juridică în dreptul afacerilor

Lansată la începutul anului, cu misiunea de a sprijini startup-urile și de a simplifica relația avocat-client, platforma NewLaw.ro a identificat și a analizat principalele nevoi juridice ale unui startup.

În primele nouă luni de la lansare, cele mai frecvente solicitări din partea antreprenorilor s-au axat pe consultanță juridică în dreptul afacerilor și suport practic în procesul de conformare cu cerințele GDPR.

Platforma NewLaw.ro a fost dezvoltată și implementată de avocatul Bogdan Ilie și colegii din echipa NDI Law, avocați cu peste 15 ani experiență în avocatură și servicii juridice, cu scopul de a eficientiza relația client -avocat, prin facilitarea colaborării la distanță. Clienții plătesc exclusiv serviciile juridice de care beneficiază. O primă consultație, în limita a 30 de minute, este gratuită, la fel cum, atât pentru clienți, cât și pentru avocați, utilizarea platformei NewLaw.ro este de asemenea gratuită.

Platforma sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor și vine în sprijinul antreprenorilor și persoanelor fizice care au nevoie de diverse servicii juridice furnizate de avocați specializați, indiferent de localizare.

“Majoritatea startup-urilor, mai ales în fazele incipiente ale dezvoltării, nu au, desigur, un avocat în echipă sau departament juridic dedicat. Aceasta este și lacuna pe care dorim s-o umplem. Pentru un antreprenor fără studii și expertiză juridică, procesul de navigare prin complexitatea legislației poate deveni copleșitor. Fie că e vorba despre protejarea proprietății intelectuale, elaborarea și gestionarea contractelor sau asigurarea conformității cu reglementările privind protecția datelor, acești antreprenori se confruntă cu provocări serioase. Iar fără expertiza și ghidarea adecvată, pot apărea probleme majore pentru afacere”, precizează Bogdan Ilie, avocat și fondator NewLaw.ro.

Bogdan Ilie, avocat și fondator @ NewLaw.ro.

Care sunt nevoile juridice ale unui startup

În cele nouă luni de la lansare, NewLaw.ro a identificat o corelație semnificativă între cele mai frecvente solicitări înregistrate din partea antreprenorilor și cele mai comune nevoi juridice ale startup-urilor: alegerea structurii la înființarea companiei, negocierea și încheierea contractelor comerciale, protecția proprietății intelectuale, gestionarea datelor cu caracter personal și consultanță juridică pentru obținerea diverselor finanțări.

Doar un startup din cinci depune dosare pentru drepturi de proprietate intelectuală

Un studiu recent, realizat de Oficiul European de Brevete (OEB) și Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), evidențiază maniera în care brevetele și mărcile comerciale determină succesul startup-urilor europene. În medie, cele care au depus aceste două tipuri de drepturi de proprietate intelectuală (PI), în timpul etapelor inițiale sau de creștere, au de până la 10,2 ori mai multe șanse să obțină finanțare. În România, doar un startup din cinci depune dosare pentru drepturi de proprietate intelectuală – sub media UE, de 29 la sută.

‘Într-adevăr, în România, foarte puține startup-uri depun dosare pentru drepturi de proprietate intelectuală și pierd o oportunitate semnificativă să-și consolideze poziția, să evite eventuale litigii și să-și asigure sustenabilitatea pe termen lung. Pe măsură ce crește gradul de conștientizare a importanței protecției activelor intelectuale, ne așteptăm să asistăm la o creștere semnificativă a interesului pentru aceste servicii. Este o evoluție naturală într-un mediu de afaceri tot mai competitiv, în care inovația și protejarea inovației sunt esențiale pentru succesul durabil al unei companii”, arată Bogdan Ilie.

DESPRE NEWLAW.RO

Este prima platformă digitală de colaborare cu un avocat și unul dintre puținele proiecte digitale de antreprenoriat juridic din România. Aplicarea principiilor filozofiei NewLaw presupune utilizarea tehnologiei pentru dinamizarea relației dintre avocat și client. NewLaw.ro este o punte de legătură între client și avocat, indiferent de localizarea lor în România. Avocații colaboratori sunt atent selectați, sunt avocați cu experiență, capabili să îmbine cunoștințele juridice cu practica de afaceri și beneficiază de suportul permanent al echipei NDI Law pentru soluționarea situațiilor juridice ridicate de clienți.

Platforma cuprinde avocați specializați în majoritatea tipurilor de servicii juridice, printre care și cele care țin de Dreptul societar, Achiziții publice, Dreptul muncii, Dreptul Familiei, Drept Administrativ sau Drept fiscal și Drept Penal al afacerilor, și este un suport pentru întreaga colaborare cu aceștia, de la schimb de oferte și contracte, până la administrarea documentelor pentru un proces. NewLaw.ro acoperă zonele București, Ilfov, Brașov, Pitești, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Oradea, și are în plan extinderea și către alte orașe, precum Iași, Baia Mare și Arad.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share