Noul gigant de pe piața farma: Dr. Max va avea peste 600 de farmacii și 5.000 de angajați

Dr. Max a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția A&D Pharma Group, prin intermediul Glebi Holdings Plc. Prin urmare, Dr. Max va deveni acționar majoritar al A&D Pharma Group, care deține lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus și divizia A&D Pharma Marketing & Sales.

Dr. Max a intrat pe piața românească în iunie 2017, prin achiziția lanțului de farmacii Arta, cu 31 de unități. Prin noua tranzacție, va deveni unul dintre principalii actori de pe piața locală, cu 613 farmacii. Această cifră nu include 18 farmacii Arta, care vor fi transferate altor divizii, în urma angajamentului asumat față de Consiliul Concurenței. În plus, Dr. Max devine un distribuitor integrat de produse farmaceutice și furnizor de servicii de marketing și vânzări, cu peste 5.000 de angajați.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezența Dr. Max pe piața românească. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa și este lider pe majoritatea piețelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia și Italia). Vom consolida operațiunile A&D Pharma și vom promova în continuare, pe piața locală, elementele ce au impus brandul corporativ Dr. Max drept un veritabil standard în industrie: serviciile pentru pacienți și consumatori, o gamă largă de produse și accesibilitate”, declară Leonardo Ferrandino (foto, dreapta), CEO al Dr. Max. “Cu viziune și abnegație, am reușit să construim o afacere de succes, în ultimii 23 de ani. Am asigurat acum un viitor mai amplu, internațional, pentru A&D și angajații noștri, prin integrarea în grupul Dr. Max”, completează Robert Popescu (foto, stânga), CEO A&D Pharma.

Prin această tranzacție, Dr. Max va opera peste 2.000 de farmacii in Europa Centrală și de Est, cu vânzări totale de peste 2,3 miliarde de euro și peste 12.000 de angajați în Europa. Dr. Max este deținut de Penta Investments, un grup de investiții privat, ce deține active în sănătate, servicii financiare, producție, apărare, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media. În 2017, companiile controlate de Penta Investments dețineau active de nouă miliarde de euro și peste 41.000 de angajați. Penta operează pe mai mult de zece piețe europene şi are birouri în Praga, Bratislava și Varșovia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share