Noul proprietar al ArcelorMittal Galaţi cumpără doi producători francezi de piese auto

Alianța GFG, condusă de omul de afaceri Sanjeev Gupta, prin grupul industrial Liberty, a câștigat licitația pentru două companii franceze producătoare de componente auto din regiunea Nouvelle Aquitaine.

Liberty a devenit proprietarul fabricilor Saint Jean Industries Poitou și Fonderie du Poitou Fonte, și a securizat astfel peste sute de locuri de muncă ale personalului ce lucra în cele două unități.

GFG poate începe implementarea unui plan complex de refacere a fabricilor, revizuirea registrului de clienți și comenzi, introducerea LMOS (Liberty Manufacturing Operating System – Sistemul de Producție Liberty), investiții în echipament și mentenață. Această achiziție va securiza locurile de muncă a 600 de angajați din ambele fabrici, care produc componente pentru motoare auto. Noua entitate se va numi Liberty Engineering Poitou și încorporează Liberty Aluminium Technologies Poitou și Liberty Cast Products Poitou.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Această achiziție face parte din strategia GFG de a-și mări și diversifica prezența în sectorul industrial francez și de a reafirma rolul său ca jucător industrial major în Franța. Prin aceste achiziții, GFG Alliance este mai aproape de a pune în aplicare strategia sa de a achiziționa unități ce-i vor permite să creeze o platformă prin care să contribuie la dezvoltarea vehiculelor electrice, pentru care vor fi necesare canități semnificative de aluminiu.

Cele două unități vor intra în portofoliul de companii pe care GFG Alliance le deține deja în Franța –  Durisotti, al doilea mare jucător francez pe piața de convertoare auto, Liberty Wheels France, singurul producător francez de jante din aluminiu, și Liberty Aluminium Dunkerque, cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa.

GFG Alliance are sediul central la Londra și este un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste 15 miliarde de dolari și 15.000 de angajați. Grupul are mai multe linii de business, în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. GFG Alliance este formată din Liberty, care oferă servicii în zona industrială și metalurgică, SIMEC, care oferă servicii de infrastructură, Wyelands – servicii financiare și bancare, JAHAMA – divizia de real estate a grupului și fundația GFG, care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie. Achiziția activelor ArcellorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la circa 30.000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share