Nuclearelectrica lansează o platformă de brand de angajator și își propune să recruteze 500 de oameni, în acest an

SN Nuclearelectrica SA lansează platforma de brand de angajator “Nucleu de Excelență”, ca parte a strategiei de formare a unei noi generații de specialiști în industria nucleară.

Platforma are ca scop dezvoltarea oportunităților de carieră pentru angajații din echipa Nuclearelectrica și identificarea, recrutarea și formarea unei noi generații de specialiști, ca parte a strategiei de investiții până în 2031: retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă, proiectul unităților 3 și 4 și Proiectul Reactoarelor Mici Modulare.

“Cel mai recent studiu realizat de Romatom, Forumul Atomic Român, arată că industria nucleară din România acoperă 11.000 locuri de muncă, iar până la finalizarea proiectelor noastre majore de investiții vom atinge circa 19.000 locuri de muncă în industrie. Luând în calcul și dezvoltarea reactoarelor modulare mici și a lanțului de furnizare (producerea de componente și asamblare) și pregătirea viitorilor operatori pentru întreaga industrie, numărul locurilor de muncă disponibile va crește semnificativ.

România se confruntă cu scădere demografică, cu pierderi de forță de muncă înalt calificată, care alege oportunități în carieră în alte țări. Demersul nostru își propune să ofere oportunități pe termen lung, în România, unei generații care are potențialul de a dezvolta o carieră de succes în industria nucleară, una dintre industriile cu cele mai ambițioase planuri de dezvoltare la nivel global, nu doar în țară”, declară Cosmin Ghiță, director general SN Nuclearelectrica SA.

În 2021, Nuclearelectrica a recrutat peste 500 de persoane și are acum circa 2.300 angajați. Pentru 2022, și-a propus să angajeze un număr similar de persoane, având în vedere necesitățile curente de personal și specificul proiectelor de investiții. Posturile scoase la concurs vor fi disponibile pe site-ul companiei, pe platforme de recrutare sau pe LinkedIn.

Strategia Nuclearelectrica de formare a unei noi generații de specialiști include și programe de practică, internship, acordare de burse ori învățământ dual. Pregătirea internă și dezvoltarea în carieră includ programe speciale de pregătire, stagii de pregătire în străinătate, schimb de experiență, mentorat și plan de succesiune.

DESPRE NUCLEARELECTRICA

Este compania națională care produce electricitate, căldură și combustibil nuclear. Funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei. Statul deține 82,49 la sută din acțiuni, iar alți acționari – 17,50 la sută, după listarea companiei la Bursa de Valori București, în 2013.

Operează două unități nucleare CANDU de la CNE Cernavodă – două dintre cele mai performante unități printre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și este în curs de a realiza un ciclu de combustibil integrat prin achiziționarea unei linii de procesare a concentratului de uraniu, pentru sprijinirea proiectelor sale de investiții pe termen lung. Contribuie cu peste 18 la sută din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33 la sută la producția de energie fără carbon din România.

Articolul anterior

Tietoevry, o companie IT finlandeză cu peste 24.000 de angajați, își pregătește intrarea în România

Articolul următor

Echipa EY România se implică în 30 de proiecte comunitare, prin care marchează 30 de ani de prezență în România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share