O artistă din România a strâns fonduri pentru a planta 25.000 de arbori în Munții Făgăraș

Nicoleta Cărpineanu, o artistă din România, care trăiește în Anglia de 22 de ani, a reușit să strângă fonduri pentru a planta 25.000 de arbori, anul acesta, în Munții Făgăraș.

Proiectul de reîmpădurire în România este o continuare a inițiativei pornită de Nicoleta Cărpineanu (Nico de Transilvania) în 2019. Prin ONG-ul său, Forests Without Frontiers, șicu ajutorul partenerilor locali de la Fundația Conservation Carpathia, ea și-a propus să planteze, în următorii cinci ani, un milion de arbori.

Originară din Zalău, Nicoleta Cărpineanu a fost “adoptată” de Brighton, unde și-a început călătoria artistică și a învățat să mixeze pe muzică balcanică. După ce a strâns fonduri din vânzarea albumului său, Be One, a înființat ONG-ul Forests Without Frontiers. A strâns fonduri cât să planteze, în ultimul an, 40.000 de arbori. 25.000 au fost sădiți în primăvară și în toamna acestui an. De anul trecut, a adunat peste 80.000 de lire pentru această cauză.

Nicoleta a lansat și un eveniment muzical online, Music For Earth, la care au participat șase artiști internaționali. “Am transmis live muzică și am făcut un apel la public, care a putut să doneze pentru aceste reîmpăduriri. E nevoie de două lire pentru un singur puiet. Nu-i mult, mai puțin de o cafea, dar este important să ne implicăm cât mai mulți”, spune Nicoleta.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Anul viitor, are în plan să lanseze un nou album și toate concertele sale vor fi dedicate acestei idei. În plus, toate fondurile ce provin din vânzarea albumului Be One, care poate fi cumpărat de aici și, în ediție limitată pe vinil, de aici, vor fi folosite pentru aceeași cauză. Proiectul Nicoletei au fost susținute și de artiști internaționali, ca Stephen Fry, actor, scriitor și om de televiziune englez, sau actorul Russel Brand. 

Articolul anterior

UMF Iași, prima universitate de medicină din România, care obține acreditare pentru toate facultățile. Diplomele vor fi recunoscute în toată lumea

Articolul următor

10 cărți de neuroștiință, psihologie și psihiatrie, recomandate de medicii Neuroaxis

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share