O româncă este noul CEO al Avon la nivel global

Angela Crețu, o româncă de 44 de ani, a preluat, de luna aceasta, conducerea Avon la nivel global, cu excepţia pieţelor din America Latină.

În ultimii trei ani, Angela Crețu a fost vicepreşedinte al grupului Avon şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est, și a fost responsabilă de 18 ţări din regiune. Lucrează la Avon de 21 de ani și a fost director general în trei dintre cele şase regiuni ale grupului: Europa de Est, Turcia, Orientul Mijlociu şi Africa şi Europa Centrală. Între 2005 şi 2007, a fost CEO al Avon în România, după ce ocupase, timp de trei ani, poziţia de director de vânzări.

Angela Crețu a studiat la Facultatea de Cibernetică economică, la ASE București, și a urmat studii postuniversitare la London Business School. În timpul facultății, a lucrat în vânzări, la diverse firme de bunuri de larg consum, și și-a început cariera la Avon în 1998, ca Area Sales Manager în Constanţa.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

În mai 2019, grupul de cosmetice brazilian Natura, care deținea deja The Body Shop și Aesop, a anunțat că achiziționează brandul Avon, pentru două miliarde de dolari. Tranzacția s-a finalizat la începutul acestui an și va crea a patra companie de cosmetice din lume, cu 3.200 de magazine și o prezenţă în 100 de ţări.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share